Henrik Kragh Skribent

Henrik Kragh
Medlem siden Juli 2021 | 11 anbefalinger | 1 artikler | 1 stamsteder

Odense er min hjemby og har været det siden 1995, hvor jeg startede på historiestudiet på Odense Universitet (som jeg synes, at det skal hedde igen). Jeg har fulgt Odenses kulturliv i alle årene og selv været en lille del af det. Mit band  startede ud på Badstuen. Et legendarisk sted, hvor alt kunne lade sig gøre. Vi spillede på Det Blå Rocktog i Danmarksgade og fælleshuset på HCØ Kollegiet, på den permanente scene i Kongens Have og til sidst højdepunktet: Rytmeposten. For mig er Odenses udvikling både shit og kanel. Nøjagtig, som vi har set med Berlin, går en bytransformation ud over både de skæve eksistenser og de skæve steder.  Alt rettes ud og så er der ikke plads til så meget forskelligehed. Det utilpassede skubbes ud i periferien. Omvendt er Odense på vej til at blive en meget smukkere by rent æstetisk. Og en dejlig by at spise isvafler i.

Hvorfor skriver du for TIO? 

Jeg synes det samme som Anders.

Hvad er Odenses bedst skjulte skat? Dit favoritsted i byen? 

Uh - jeg har mange. På gåben i centrum er det Muus Have, å-stien fra Frederiksgade i retning mod Vollsmose, Botanisk Have, Sortebrødre Torv og hjørnet af Albanigade og Benediktsplads (nærmere bestemt Café Analog). På min moutainbike kan jeg peger på de vildeste naturperler. Små skovbække i i bunden af en kløft (Stavis og Morud), kæmpe udsigt over hele Odense (Elmelund) og unaturlige bløde bakker (Stige Ø). 

Hvis jeg skal vælge en et sted, så er det å-stien mod nordøst. 

Hvad er Odenses bedst skjulte skat? Dit favoritsted i byen? 

Uh - jeg har mange. På gåben i centrum er det Muus Have, å-stien fra Frederiksgade i retning mod Vollsmose, Botanisk Have, Sortebrødre Torv og hjørnet af Albanigade og Benediktsplads (nærmere bestemt Café Analog). På min moutainbike kan jeg peger på de vildeste naturperler. Små skovbække i i bunden af en kløft (både Ålykke og Morud), kæmpe udsigt over hele Odense (Elmelund) og unaturlige bløde bakker (Stige Ø). 

Hvis jeg skal vælge en et sted, så er det å-stien mod nordøst. This Is Odense