Anders Skovgaard Administrationschef hos Odense Symfoniorkester

Anders Skovgaard
Medlem siden september 2013 | 242 anbefalinger | 2 artikler | 12 stamsteder

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af fejlene og manglerne. Det er inspirerende til at gøre tingene bedre - lave det hele om og skabe en ny fortælling. At lave en anderledes by, der er spirende grønnere, bæredygtigere, kulturfikseret, bilfornægtende, cykelelskende, økodyrkende, undergrundsvigtig, overskuds-agtig, mangfoldighedsflorerende, racismebekæmpende, medmenneskeansvarlig, kønsligevægtig, gennemhammerende lækker, sundhedsbalancerende og frigjort som et fersk kildevæld i spring op af dybet. Eller i det mindste skal vi gøre forsøget, nu hvor det virker til, at vi har chancen!

Hvorfor skriver du for TIO?
Jeg kan ikke lade være. Der er så meget godt at fortælle og endnu flere ting, der kan gøres bedre. Vi har et ansvar for at være opmærksomme på vores omgivelser. Nysgerrighed, inspiration og læring er tovejs og vi skal blive bedre til at dele viden og oplevelserne med hinanden. Vi skal simpelthen blive bedre til at anbefale Odense men samtidig også at være kritiske i vores beskrivelser. Vi skal ikke bare tale byen op, men også bedre! Vi skal turde at være kræsne og kritiske, så vi kan gøre byen og oplevelserne bedre for hinanden. I This Is Odense prøver vi at skelne begivenhederne fra hinanden og fremhæve ugens opture ud fra en personlig vinkel. Det er den bevægelse, der fascinerer mig mest og som jeg er glad for at være en del af.

Hvad er Odenses bedst skjulte skat? Dit favoritsted i byen?
Der er mange ubemærkede skønhedspletter i Odense. Men bogantikvariatet på Klaregade skal helt klart nævnes. En bogelskers støvet oase. I samme åndedrag kan magasinet på centralbiblioteket også fremhæves. Den hemmelige etage, som kun kan tilgås via elevator. Et lækkert lille åndehul for døende bøger og glemte aviser. Og hvis man som jeg elsker og fascineres af de store gåsehudsfremkaldende oplevelser, så tror jeg rigtig mange stadig har til gode at høre Odense Symfoniorkester. Det kan måske virke søgt at anbefale det, når jeg nu arbejder der, men omvendt, så kan man også sige, at jeg ved hvad jeg taler om. Generelt skal folk bare prøve at gå mere til det, de ikke allerede kender på forhånd. Lade nysgerrigheden råde og gå på opdagelse i den levende kunst. Koncerter, teater, nycirkus, performance you name it.  

[Photo: Jacob Keinicke]This Is Odense