Studenterhuset Alt hvad en studieby kan begære af koncerter, læsezoner og billige øl

Studenterhuset
Culture | Amfipladsen 6, Odense C | Skrevet af: Albert Petersen | Photo: Hannibal-Bach | 89 anbefalinger

“Vi har sygt mange stoleben. 72 x 4 udenfor og 130 x 4 indenfor ...” - svarede Studenterhus Odenses daglige leder, da vores skribent Jacob Keinicke i forbindelse med stedets åbning spurgte ind til antallet af stoleben. Det er nu fire år siden, og ud over at være blevet en etableret del af den odenseanske musikscene er stedet faldet perfekt ind i Farvergårdens miljø. Det er velbesøgt af studerende såvel som alle andre, der er glade for billig kaffe, øl og toasts. Og der er stadig sygt mange stoleben.

Der er altid et væld af mennesker på Studenterhuset. Hvad end det er folk med hænderne om en kop kaffe og næserne i tykke bøger eller stukket sammen om et gruppeprojekt, eller bare mennesker, der nyder at kunne få en øl uden at skulle punge ud med en halvtredser. En god studieby skal selvfølgelig have et studenterhus, og i Odense er det lykkedes at lave et godt samlingspunkt, hvor både gymnasieelever og universitetsstuderende tager hen for at arbejde, og hvor der ikke bliver set ned på den, som bare kigger forbi for at pjække med en øl og et spil backgammon.

  • Man - Ons: 10.00 - 22.00
  • Tor - Lør: 10.00 - 24.00
  • Søn: 10.00 - 18.00
Link til sted Find vej

Brandts Kunsthal i fabriksbygninger dyrker kulturarv og pop

Brandts
Culture | Brandts Torv 1, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | 64 anbefalinger

En klædefabrik blev i midtfirserne genfødt som kunsthal i Odense. Moderne visuel kultur erstattede væveri og farverkedler i de højloftede rum, og i dag viser Brandts samtidskunst i den slags rå rammer, som nybyggeri kun kan drømme vådt om. Efter Kunstakademiets exit har Brandts nu koloniseret alle etager med store ambitioner og fortællinger om en mulig fremtid, hvor Odense kan tage imod større kunstudstillinger og give dem den plads, de fortjener. Kun mediehistorisk museum har (lidt) endnu hjemme i det femetagers industrividunder.

Brandts er en kulturmastodont, der stadig sætter tonen for hele det gamle fabriksområde i Latinerkvarteret, men siden relanceringen i 2014 med nyt logo og en ny, ligefrem indholdslinje har museet stort set forvist soloudstillingerne og selv specialiseret sig i stort anlagte tema-shows, der taler til folkedybets maver, hjerter og egoer. I første omgang blev samtidskunsten fortrængt til lillesøster Brandts 13, men med endnu en konceptstramning er Brandts 13 nu også fortid.

Hvorvidt udstilling af tatoveringer, selfies og Disney skal forstås som eksperimentel, postmoderne provo eller snarere kæler for livsstilsmesse-segmentet står stadig til diskussion. For os er det sigende, at det tidligere gode udvalg af kunstbøger i boghandlen i dag næsten er forsvundet til fordel for hyldemeter med briller, tørklæder og kandinsky-puder. Et kunstmuseums boghandel er første møde med gæsten - en mulighed for at vise, man har noget at fortælle, og at man tager sig selv og sine gæster alvorligt.

Men det må trods alt ses som et sundhedstegn for kunsten, at museet fortsat kan pisse folk af. For de mere traditionelt indstillede museumsgæster er der også en fast udstilling med højdepunkter i dansk malerkunst, som faktisk har fundet sig smukt til rette i tilbygningen, inklusiv en hjerteskærende god og mørk Hammershøi, som man med fordel kan besøge hver eneste gang, man kigger forbi til en særudstilling.

Husk også altid at komme til de åbne receptioner, hvor der godt nok er for mange mennesker til, at man kan se, hvad der hænger på væggene, men til gengæld har man lejlighed til at hænge ud med gud og hvermand på museets udendørs svalegang med receptionssnacks i hånden og nyde synet af Amfipladsen i al dens oplyste dejlighed.

I dag er det en selvfølge for de fleste, at dyre lærreder hører hjemme i industrielle byrum, men Fyns største kunstmuseum var ved sin grundlæggelse en international mønsterbryder med sin genanvendelse af tomme fabrikskomplekser til kulturformål og blev belønnet for indsatsen med en European Museum of the Year Award i 1988, som det første museum i Norden. En kvalitet, man ofte tager for givet, men som der stadig er grund til at hylde for fremsynet omdannelse af fortidens bygningsarv. Lad os håbe, at museet bliver ved med at stræbe efter at ligge i museumformidlingens forfront, og ikke forfalder til nemme valg.

  • Man: -
  • Tir - Ons: 10.00 - 17.00
  • Tor: 10.00 - 21.00
  • Fre - Søn: 10.00 - 17.00
Link til sted Find vej

Teater Momentum Anarkistisk scenekunst og byens kreative foyer

Teater Momentum
Culture | Ny Vestergade 18, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 142 anbefalinger

Her dufter af Berlin på grund af den driftige, kreative iværksættertrang på små midler.

Her er en aura af fortidens BZ-miljøer og baggårdsteatre. Her smager af anarki, af vild energi. 80’ernes plakatfetichisme hilser dig i foyeren, og hvis ikke du kender nogen i baren, så kender du nogen, der kender nogen af dem i baren - fordi de har gået på kunstakademiet eller skuespillerskolen sammen.

Teater Momentum er de hjem fra din barndom, hvor de voksne aldrig var hjemme, hvor dørene altid var åbne, hvor alle folk kom, og ingen var på besøg. Det er byens wienercafé, de intellektuelles salon. Det er her, man kan skændes gennem ismerne og mene vrede ting om det etablerede parnas af gamle, hvide mænd med døde penge. Det er her, folk er smukke og flasher dybe rygudskæringer og second hand-stiletter og helt originale outfits. Her er sex. Her er fest. Her er forventning til livet! 

Teatret serverer en lind strøm af scenekunst i alle afskygninger - og til så god en pris, at man som fattig kunstnersjæl alligevel i rigeligt mål kan få slukket sin tørst. Teater, moderne dans, koncerter, foredrag, film - det hele: Teater Momentum er et teater med det hele på plakaten - inklusive kærlighed.  

  • Man - Søn: 10.00 - 02.00
Link til sted Find vej

Munke Mose & Stryget Boldspil, grillhygge og å-liv i solen... eller kunstgalleri, isvaffel og sejltur op ad åen

Munke Mose & Stryget
Sights, Parks & Activities | Munke Mose, Odense C | Skrevet af: My Rasmussen | 19 anbefalinger

Drik aften-øl på kanten af Odense Å med solen i ansigtet og utravle mennesker på tæpper omkring dig. Spring mellem åkandeblade på Eventyrlegepladsen, sejl til ZOO med flodpram eller hop i åen på din sidste skoledag.

Mosen er latinerkvarterets sydligste bastion, hvor det bedste fra byen og naturen samles på ét sted; vand, træer, græs, andefodring, åfart, kunstudstillinger, skulpturer og legeplads. Et godt sted at hænge ud med venner, engangsgrill og dåsebajere om sommeren. Et lige så godt sted at søge hen, hvis hestehalen skal svinges, og din tyngdekraft-trodsende sportskrop skal vises frem i neonfarvet løbetøj.

Der er på solrige dage altid mindst én sølvgrå ghettoblaster, som spiller musik fra svundne årtier. På legepladsen: børn. På de åbne græsarealer: fulde folk. Rig mulighed for at høre en sandhed eller to, altså.

  • Man - Søn: 0.00 - 24.00
Link til sted Find vej

FAA Project Room FAA Project Room er et uforudsigeligt og alsidigt projekt- og udstillingsrum for de studerende på Det Fynske Kunstakademi

FAA Project Room
Culture | Jernbanegade 13, Odense C | Skrevet af: Heidi Nikolaisen | 15 anbefalinger

FAA Project Room er et uforudsigeligt og alsidigt projekt- og udstillingsrum for de studerende på Det Fynske Kunstakademi.

Her bliver tanker, udstillingskoncepter og formater for viden afprøvet og artikuleret i en rumlig sammenhæng, der blandt andet har til formål at invitere kunstinteresserede i alle afskygninger til at gøre sig mere bekendt med elevernes arbejder.

FAA Project Room er derfor ikke som andre udstillingsrum. Det er et kig ind i kunstelevernes verden. Nogle gange med næsten færdige og afprøvede projekter, og andre gange er det blot en bid af helheden, man får at se. Det er netop det unikke ved stedet. Man kan ikke beregne eller forudse, hvad man bliver mødt af. 

Der er ikke faste udstillinger eller tider, så man skal sørge for at følge dem på facebook eller være tilmeldt kunstakademiets nyhedsbrev. 

  • Man - Søn: -
Link til sted Find vej

Cafe biografen Film skal ses i Cafe Biografen!

Cafe biografen
Culture | Brandts Passage 39, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 92 anbefalinger

23. juli 1983 åbnede Ole og Karen Cafe Biografen som de første indflyttere i det ombyggede Brandts Klædefabrik. Med kolonialistisk nybyggerånd og klunserenergi fik de skabt en storbyoase i datidens parcelhusby.

Sidenhen er der ikke meget, der har forandret sig. Karen er blevet til Jørgen, men Ole er der endnu, interiøret er næsten det samme, og i de små filmsale, med blødplyssede røde sæder, hvor du bringer drikkelse med dig i både glas og porcelæn, kører filmene stadig en vis omvej uden om Hollywood.

Udviklingsresistens er i dag sjældent et plusord, men Cafe Biografen er en integreret del af så mange odenseaneres fortælling, at store forandringer uundgåeligt vil betyde, vi taber en del af os selv. Selv en stresset tjeners vrisne lukkevarsel er for mig blevet et forudsigeligt ritual, der bringer glade minder.

Cafe Biografen er destination for både hverdagsaftener, en tidlig bytur og søndag eftermiddag med backgammon. Om vinteren er stueetagen en dragende hule, der bader Amfipladsens våde odenseklinker i vellys, i forsommeren rykker caféen uden for under sol og lindetræ, og når vi når til august, bliver Cafe Biografen hjemsted for alverdens filmskabere og omdrejningspunkt for Odense Internationale Filmfestival.

Med kunstbiografens DFI-støtte følger også en forpligtelse til at dyrke det, der flytter filmpublikummet steder hen, hvor de ikke findes i forvejen. Derfor kunne man godt ønske sig, at Cafe Biografen, med større mod og selvstændighed turde søge uden om flere af de lidt for sikre valg og skabe en så god fortælling om det, at Odenses kvalitetsfilmsbiograf blev en attraktion for både film og stemning.

  • Man - Lør: 10.00 - 23.00
  • Søn: 10.00 - 22.30
Link til sted Find vej

Tidens Samling Dagligstuer fyldt med nostalgi. Hele det 20. århundrede i dine hænder.

Tidens Samling
Culture | Farvergården 7, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 3 anbefalinger

Tidens Samling er byens hands-on museum: Du må røre, og du må røre ved det hele … hele det 20. århundrede - in your hands. Tøj, smykker, sko, møbler, lamper, dippedutter. Når du træder ind, træder du direkte ind i 40’erne (åh Rita Hayworth), eller 20’erne (åh Louise Brooks), eller 80’erne (åh Madonna, åh Twiggy, åh Bowie) - alt efter hvilket rum du vælger. Og alle detaljer er på plads, cigaretskoddet i 50’er-stuen er selvfølgelig lucky strike og i 80’er-stuen Marlboro. The devil is in the detail, og Tidens Samling er en SuperDevil. Det siges, at de har 9000 pr. sko på deres lager … 

Tidens Samling er et museum, som går imod alt det, den formanende autoritetsperson med den løftede pegefinger, du gennem årene selv har internaliseret, ville have sagt. Du må pille ved det hele. Sætte dig til rette i den frynsede velour-stol fra 1910, slå op i de falmede ugeblade fra 1960 og nyde noget seriøst gammel sladder. Du må prøve, om du stadig formår at betjene en kassettebåndafspiller i 80’er-pigens drømmeværelse i sart lilla med udsigt til glittede plakater med George Michael og Patrick Swayze. Eller udfordre tyngdekraften på plateauhæle fra 70’erne.

Der er otte stuer i den permanente udstilling, som repræsenterer tiden fra 1910-1980. Og det hele er altså tilgængeligt. Med duft, tekstur og støv og alt. Samlingens grundlægger, Anette Hage, begyndte at indsamle ting i 60’erne. Hun kunne ikke smide tingene ud, og da hun prøvede, kunne hun heller ikke sælge dem. Tilbage var at udstille dem.

Ved siden af deres årti-typiske stuer kører de også særudstillinger. Se, hvad du aktuelt kan opleve på tidenssamling.dk

Museet har byens hemmeligste og fineste café, hvor man kan spise palminstivet kiksekage ved et stofdugsklædt bord, duppe mundvigen med servietter fra en holder i sølvplet, betragte udstillingen af sukkerskåle formet som frugt i glasmontren og nyde lyden af teske i kaffekop, fordi der over stedet hviler en velsignet fred og ro.

Tag et kig (og lyt) ind i 50'er stuen på Tidens Samling med bandet Chamber Twins og Odense Sessions: https://www.youtube.com/watch?v=Zxmt2QcjchI

 

  • Man - Lør: 10:00 - 16:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Nørregaards Teater Et af landets stærkeste og flittigste børne- og ungeteatre

Nørregaards Teater
Culture | Filosofgangen 19, Odense C | Skrevet af: Anders Skovgaard | Photo: Hannibal-Bach | 9 anbefalinger

Nørregaards Teater er Odenses eneste professionelle børneteater og har igennem flere år produceret og udviklet en del stærke og flotte forestillinger for børn og unge.

Det er et meget aktivt teater, som hvert år producerer og co-producerer flere nye forestillinger med høj kunstnerisk kvalitet. Det er ikke teater, der blot vil underholde. Det er forestillinger, som har noget på hjerte, og som tager udgangspunkt i de problemstillinger og dilemmaer, børn og unge kan have - og altid på børnenes præmisser.

Desuden viser teatret ofte gæsteforestillinger både til børn og unge - og de voksne kan også sagtens få en masse ud af at være med på en kigger. 

  • Man - Søn: -
Link til sted Find vej

Nelle's Coffee & Wine, Pantheonsgade Kaffe-, juice- og vinbar med høje standarder, høje priser og pinocchiokugler

Nelle's Coffee & Wine, Pantheonsgade
Drinking | Rosenbæk Torv 1, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | 2 anbefalinger

Nyd gennem-god filterkaffe på en regnvejrsmorgen eller et (to, tre) glas vin i glødepærernes skær på en sommeraften. Musikken er ikke muzak, bønnerne og druerne er upåklagelige, og priserne er naturligvis tilsvarende høje.

Klientellet er bredt, men altid velklædt; i dagstimerne med en let overrepræsentation af studerende, og så unge kreative/professionelle, der holder ”møder” stående omkring et bord og ”arbejder” ved laptops. Om aftenen med alle slags forgyldte verdensborgere, der spiser tapas og for en stund glemmer, at verden brænder. Her er uden konkurrence byens mest velassorterede internationale magasin- og avisrække. Udendørsservering om sommeren. Økois. Kasketter med logo. Hvad mere kan hjertet ønske sig ...?

Det her er den originale Nelle’s, den første i byen og den første i verden. I Overgade ligger nr. to, og den er i den grad også et besøg værd, ikke mindst fordi den åbner tidligere end noget andet kaffevandingssted i byen. Det er ikke svært at forestille sig, at der snart kunne ligge en Nelle’s på hvert gadehjørne i Danmark, men foreløbig er det altså kun Odense, der har fornøjelsen.

Men hvem er Nelle egentlig, og hvorfor har hun lagt navn til den café, der startede byens god-kaffe nybølge i 2012? De tre kompagnoner bag projektet havde til at begynde med tilsammen fem drenge og én pige - drengene fik hver en juice opkaldt efter sig - mens Nelle fik æren af at kunne vokse op med et stamsted ligesom Sam's.

Det var virkelig på allermest fremsynede iværksættervis, at deres forældre åbnede denne ægte kaffebar i Rosenbæks glaspalads (der havde levet hele sit korte liv siden 2004 i håbet om, at nogen ville få øje på, at her kunne der blive lækkert) med facade ud mod Pantheonsgade og Amfipladsen. Krydsfiner, danske designmøbler og grafiske plakater med kække livstilsslogans fuldender stedets in-kvalitet.

  • Man - Fre: 8.00 - 22.00 (eller senere)
  • Lør: 9.00 - 22.00 (eller senere)
  • Søn: 10.00 - 18.00
Link til sted Find vej

Restaurant Bacchus Klassisk fransk bistromad og vinder af Årets Brasseri i 2017 og nomineret til Årets Bistro i 2019

Restaurant Bacchus
Eating | Vestergade 5, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen

Bistromodellen er en aldeles odenseansk specialitet. Årets bistro i Danmark 2014 var Restaurant No. 61, og Restaurant Bacchus har været nomineret i både 2016 og 2017, to af de tre år, restauranten har været åben, vundet Årets Brasseri i 2017 og været nomineret i Særpriskategorien "BISTRO" af Danske Madanmeldere i 2019.

Bacchus er Stephane Libourels fortolkning af det klassiske franske køkken uden danske fiksfakserier og krumspring. Med opvækst og uddannelse i Frankrigs madcentrum, i regionen omkring Lyon og Rhone, fornemmer man lagene i Stephanes gastronomiske dannelse. En dannelse, der hylder håndværket, årstidens råvarer og ideen om terroir som et kulturelt begreb, hvor maden smelter sammen med de mennesker, der producerer den.

Stephane har tidligere stået i køkkenet hos det kuldsejlede Brasseriet i Gravene, men hvor dét koncept stod en anelse uklart og ikke levede længe i en tid, hvor Odense stadig var ved at dø, er der lynhurtigt kommet styr på retningen hos Bacchus.

Råvarerne og madens kvalitet prioriteres uden at gå på kompromis, og vinkortet er solidt med vægt på det franske, og særligt Rhone, mens udfordringerne fra start har handlet om at transformere den gamle funktionalistiske ostebutik til et rum, der er rart at være i. Akustikken er blevet bedre, indretningen er stadig ganske forstadslunken, og det åbne køkken har indimellem mere været en osende radiator end et indblik i en ærlig madkunst.

I Frankrig er det ikke alene en kunst at lave mad, men også at tale. Og det hænder, at Stephane er i længere samtaler ved bordene, der står relativt tæt. En stil, man kan lide eller ikke kan lide, men i hvert fald en prisværdig holdning til, hvad en restaurant er.

Det er sjældent, at det går så stærkt fra en restaurant åbner, til den bliver nomineret til Den Danske Spiseguide, men i Bacchus' tilfælde er det helt på sin plads.

Bacchus har aftenåbent fra mandag til lørdag og åbent til frokost fra torsdag til lørdag. Det betyder, at der fra torsdag til lørdag er lukket mellem 15.00 og 17.30. Mandag og tirsdag står på klassiske franske retter. Onsdag er der "onsdagssurprise" med fire retters overraskelser og vin ad libitum.

Til frokost er prisen ca. 90-175 kr. Til aften kan du vælge mellem 2-7 retter til 270-735 kr. Vinmenu 80 kr. per glas.

  • Man - Ons: 17.30 - 21.45
  • Tor - Lør: 11.45 - 21.45
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Restaurant Pasfall Odenses første michelinstjerne (eller sådan burde det være)

Restaurant Pasfall
Eating | Brandts Passage 31, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen

Som den eneste odenseanske restaurant er gourmetmand Pasfall blevet optaget i Guide Michelin for 2016 og 2017. Ikke med en stjerne, men med to gafler for en "god standard" og med følgende leverpostejsmaleri af en sætning, der må være trukket frem fra bagkataloget på en rasteplads et sted mellem Paris og Brandts Passage:

"Gode sæson-råvarer bliver brugt til at kreere robuste smagfulde retter, som er klassiske, men moderne".

Og selvom indretningen i restauranten bærer præg af en vis ejendomsmægleræstetik, så er det at spise på Pasfall bestemt ikke en ligegyldig oplevelse.

Har man hørt Thomas Pasfall tale - og det har man, hvis man har mødt ham - ved man, at han er en person, der fylder noget, og det gør hans mad også. Der er ingen stilistiske falbelader, ingen nordiske modefænomener, der ikke kan forklares. Her handler det om finere franske håndværkstraditioner tilsat en vis mængde overmodig fynsk provinsarrogance. Og det er positivt ment.

Jeg mener, hvem har et menukort med "Østers som naturel med rødløgsvinaigrette & toast Melba" og "Piña Colada som is"? Og hvem blander det med klassiske retter af jomfruhummer, terrine og oksemørbrad med foie gras (med navnet McPASFALL)?

Ingen andre i Odense gør, og ingen steder i Odense får man mad og vin(-kendskab) af den standard, som man gør i Brandts Passage. Og det betaler man selvfølgelig også for.

- Fra 4-9 retter koster fra 579-959 kr.
- Fra 4-9 glas vin koster 420-945 kr.

Inden for de kommende år kommer der stjerner til byen, og den første kan sagtens havne hos Pasfall, selvom der hele tiden åbner nye udfordrere.

Restaurant Pasfall har både åbent til frokost og til aften, men er lukket i tiden ind i mellem.

  • Man: -
  • Tir - Fre: 11.30 - 22.30
  • Lør: 11.30 - 01.00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Fredo's Coffee Right Drik en yderst velskænket kop kaffe på hjørnet; et lille frirum af selvforkælelse i eftermiddagssolen

Fredo's Coffee Right
Drinking | Brandts Passage 31 G, Odense C | Skrevet af: Jens Krog | 1 anbefalinger

Nede i hjørnet af det betonmonstrum, som har rejst sig komplementært til Brandts Klædefabrik, gemmer der sig et lille frirum af selvforkælelse. På Fredo's Coffee Right kan du søge ly og ro og nyde en yderst velskænket kop kaffe og et sødt tilvalg taget fra deres imponerende udvalg. Selvom Fredo's ligger lige på grænsen mellem kommercialisme i gågaden og kunst- og spillestedsmiljøet omkring Brandts og Farvergården, er stemningen afslappet og intim.

Udover et stort kaffesortiment har Fredo's et samarbejde med flere perler i byen og har derfor inkorporeret både Det Gode Brøds sandwicher, kager og søde sager fra Odense Chokoladehus mens Bacchus har sørget for, at du kan nyde en quiche lorraine eller croque monsieur. Simpelt og dejlig frankofilt. Fredo's gør en dyd ud af at vælge økologisk, lokalt og lækkert.

Hvis du har mod på noget stærkere, overrasker Fredo's også med et fornemt øl-, spiritus- og cocktailudvalg. I stedet for club sandwiches, café burgers og nachos udbyder de et overflødighedshorn af selvforkælelse. Og om sommeren har de endda fået den lokale italienske ismand til at stille op uden for døren på en af de bedste solnydningspladser i byen.

 

  • Man - Søn: 09:00 - 19:00
Link til sted Find vej

Seaweed Australske sushiruller. Passer i hånden, spises på vejen. Ingen pjat!

Seaweed
Eating | Brandts Passage 36, Odense C | Skrevet af: Laura Malahovska

  • Man: -
  • Tir - Lør: 11:30 - 19:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Allestedlund Meget mere end en blomsterbutik. Den gamle tekstilfabriks passage grønnes

Allestedlund
Shopping | Brandts Passage 2, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen

Nogle forgrønner stilfærdigt det gamle fabrikskompleks omkring Brandts hele året: Franske anemoner, elefantgræs, buksbom eller blomstrende grene - det hele strømmer fra ægteparret Joo og Nikolaj Valentin, eks-sjællændere, nu-fynboere, og deres gård Allestedlund. Forretningens stempel viser Allestedlund i håndtegning, en fynsk fantasi om at leve på landet og træffe alle de gode valg. Essensen af idyllen har de taget med ind i C; planterne henter de i hos gartnerier i Holland og på Fyn.

På de bedste dage skaber parret en lille byjungle med deres udstilling i det gule gårdrum, og selv i den kolde sæson er der så meget mere end små tørstilkede buketter at få. Udvalget er foranderligt efter årstiden og parrets tilbøjeligheder: Formklippet grønt i krukker, kæmpe artiskokblomster, duftende fede roser i ubanale farver, mos og græsser og levedygtige træer til at plante i rigtig jord.

De er noget af det bedste, der er sket for Brandts Passage i årevis. Alt er udvalgt med hensigt, alt er stærkt levedygtigt. Du skal virkelig gøre dig mere end almindeligt umage, hvis du skal slå de planter ihjel, som du køber her.  Og butikskonceptet er også vildtvoksende; Allestedlund overtog midlertidigt et tomt nabolokale til udstilling i 2019 og før de selv vidste af det, havde det grønne fået så godt fat, at også Vestergade nu har glæde af junglen, der presser sig mod ruderne og kryber ud over fortovet.

Efter udvidelsen er plantesortimentet blevet suppleret med interiør, luksusvaser, krukker og potter i glas, metal og keramik, hvor det grønne kan bo. Ja, det er liebhaveri, men også bare haveri - med omhu og kvalitetssans. Ingen i byen kan binde buketter som her; prisen er måske høj, men resultatet altid mindst dobbelt så kostbart.

  • Man: -
  • Tir - Tor: 10:00 - 17:30
  • Fre: 10:00 - 19:00
  • Lør: 09:00 - 16:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Albert Contemporary Det nye galleri for ung samtidskunst

Albert Contemporary
Culture | Brandts Passage 34, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 2 anbefalinger

At kuratere er en dyd. At kuratere er det modsatte af YouTube og af internettets uudtømmelige, usorterede strøm af billeder, video, ord, .. at kuratere er lig papiravisen, teaterrepertoiret, biografprogrammet; det er at pege; det er selve udvælgelsen af det, der skal vises, fordi det er bedre end noget andet; fordi det er det bedste og det vigtigste. En sådan kuratering er et kunstgalleri. Og et sådant kunstgalleri har Jonathan Kvium.

Og det er han lykkelig for. For det er sjovt og spændende. Det skal være et fedt rum. Et frit rum. En stående legeaftale. Et sted hvor tingene kan ske for kunstnerne. "Mit kriterie for, om noget skal hænge i galleriet, er gåsehud. Intet andet. Det er mig, der bestemmer, mig der vælger til, mig der skal spotte det ekstraordinære i det store hav af det ordinære. Og det er her mit blik som gallerist, skal stå sin prøve; det er her, jeg skal bevise mig."  

"Jeg betragter mig selv som kunstnernes tjener. Kuratering foregår i mig konstant og spontant; jeg er vokset op fuldstændig galvaniseret i kunst, så jeg kan slet ikke lade være. Og for mig er det magisk at lave den perfekte ophængning, hvad enten det er en enkelt kunstner jeg udstiller eller en gruppeudstilling som fx 'quadruple vernissage', hvor fire forskellige kunstnere skal hænge, så de tilfører hinanden noget interessant og tilsammen skaber en atmosfære i rummet, som er fantastisk for publikum og kunder og venner at træde ind i."

Vi har fået et nyt sted at mødes; et nyt geopunkt for kunst; en ny adresse for skønhed.  

Kom som et blankt blad, eller find @albertcontemporary på instagram og læs kunstnerpræsentationerne på forhånd.     

  • Man: -
  • Tir - Fre: 11:00 - 17:00
  • Lør: 11:00 - 15:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense