Møntergården Lokalfetischistisk historiefortælling i prisbelønnet (men debatteret) museumsbyggeri

Møntergården
Culture | Overgade 52, Odense C | Skrevet af: Pil Lindgreen | 13 anbefalinger

Oplev verdens kulturhistorie set med stærkt nærsynede, fynske briller, og tag dig selv i at græde en lille æblemosttåre af bar kærlighed til vor grønne ø.

Oldtid, middelalder og renæssance tages på Møntergården under kærlig, lokalpatriotisk behandling og genfortælles med fynsk dialekt, (næsten) bogstavelig talt. Møntergården har i hele mit liv, og længe før, været byhistorisk museum efter devisen: gamle ting udstilles på gamle steder. I 2013 kom så en arkitekttegnet prestigetilbygning til og pustede nyt liv i Mønten.

Fyns lange og rige historie fortjener det, men det bedste i den nybyggede fløj er nu det sidste kapitel: den nære byhistorie i kælderen, hvor Odenses omfattende industri- og arbejderfortid foldes ret gribende ud med udgangspunkt i artefakter som klædefabrikant Brandts håndskrevne lykønskningsbreve til pensionsklare, trofaste arbejdere og eksempler på alt det klæde, jern og glas, der i en ikke så fjern fortid blev fremstillet lige her i byen.

Men man behøver faktisk slet ikke købe billet for at mærke Møntergården-magien. Til fods byder det hele sig til udefra: Det nye byggeri fra 2013 er følsomt placeret og citerer sine omgivelsers århundreder gamle bindingsværk, brændte tegl og gule gavle med sort, rød og okker i sin egen farvepalet. Det moderne byggeri faldt langt fra i alles smag, men alle er enige om, at der også er opstået nye, gode byrum omkring museet, og så har bygningen – måske allermest overraskende – fået sig en ven i den uglesete, modernistiske politigård på den anden side af gaden. Ét tvivlsomt nybyggeri i et gammelt kvarter er suspekt, men to tvivlsomme nye huse er pludselig en dynamik!

Så meget for det nye; for mig er Møntergården stadig dybest set Falk Gøyes Gård fra 1646, der ligger som en sovende, rød drage med ryggen ud mod Overgade, og danner en lukket gårdsplads sammen med den endnu ældre fattigstiftelse, Pernille Lykkes Boder, fra 1617. Indholdet her er ikke ligeså kækt fortalt med skærme og lyd, men jeg har altid været til fals for historieformidling efter princippet konkret tidsrejse: det er billige tricks, men synet af vadmel, og lugten af røget flæsk, gammel mur og kogler i kakkelovn virker bare, når man skal vænne sin hjerne til tanken om, hvad det ville sige at bo i en købstad i år 1600.

Fattiggårdens lave dørkarme og tykke mure er billedskabende bare som de står, og den indre gård med brosten, et stort kastanjetræ og julemarked om vinteren er et genuint, genialt udgangspunkt for museets byvandringer og de historiske børneaktiviteter, som der i øvrigt er mange af. Mit eget hjerte har banket for Møntergården, lige siden jeg som medlem af børnearkæologerne Hugin og Munin lå med en lille børste og udgravede (nøje plantede) romerske mønter og benskeer i en sandkasse i museets gård.

Traditionen for levende historie, som kan smages og mærkes i sprøjt på ansigtet fortsættes ivrigt i dag med brygning af middelalderøl og gladiatorkampe med ægte, halvnøgne mænd, der udspiller sig i gårdrummene mellem nyt og gammelt.

  • Man: -
  • Tir - Søn: 10.00 - 16.00
Link til sted Find vej

StudieStuen Danmarks måske hyggeligste studiested. Her kan du få kaffe til en 10’er, gøre et bogkup eller bare nyde et sted, der for alvor har hjerterum

StudieStuen
Culture | Nedergade 12, Odense C | Skrevet af: My Rasmussen | 26 anbefalinger

Er dit hjem uden for dit hjem. Et sted, hvor du kan fordybe dig i dine studier, drikke kaffe for en tier og æde en figenstang, mens du putter dig i tæpper, skramler med din medbragte madpakke og overspringshandler med at kigge på kunsten på væggene (udstillingen skifter fire gange årligt) eller bøgerne i reolerne.
Finder du en særlig interessant bog, kan du bare købe den, og når du har bestået din eksamen og helst ikke nogensinde vil læse dine bøger igen, så kan StudieStuen sælge dem for dig.

StudieStuen er indrettet med klunsede møbler. Lampeskærmene er frynsede. Tæpperne er hæklede. Der er den gode stol, den lidt for hårde stol og den, som vakler. Hjemligt.

Her går du lykkeligt glip af gennemtærsket cafémusik (du får i stedet noget så sjældent som stilhed eller behersket jazz), og lige så lykkeligt slipper du for stressende læsesale, hvor lyden af hektiske fingre mod taster hurtigt sender dit blodtryk på himmelflugt. Okay, men mit i hvert fald.

Konceptet taler til alle studerende, som ikke længes efter campusoplevelsen på Universitetet i Det Fjerne, men som holder af, at pauserne kan nydes ved at træde over dørtærsklen og direkte ind i bymidten. Eller i samtale med nogle af de andre studerende, naturligvis. Uden ond skulen eller schhh’en fra mere ambitiøse medlemmer af racen.

StudieStuen er rammen om et væld af arrangementer, som afspejler de frivilliges brede interesser. Det lille sted har været strikkestue, dansestue, syngestue, foredragsstue, brætspilsstue, koncertstue, lyrikstue og meget mere. Men mere end noget andet er stedet et værested drevet af flinke frivillige, som alle kender hinanden, og derfor er det meget familiært. Men altså – en flink og åben familie, hvor der er plads under vingen, om man vil.

  • Man: 10.00 - 18.00
  • Tir: 10.00 - 21.00
  • Ons: 10.00 - 18.00
  • Tor: 10.00 - 21.00
  • Fre: 10.00 - 18.00
  • Lør - Søn: 10.00 - 16.00
Link til sted Find vej

Fyns Grafiske Værksted Selvejende, analog kunstinstitution i højeste klasse

Fyns Grafiske Værksted
Culture | Hans Jensens Stræde 18, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 19 anbefalinger

Dér, midt i området for udviklingen af den mest moderne bydel af Odense med letbane, supercykelsti, affaldssug og grønne tage, ligger et lille uanseeligt, analogt kunsttempel.

Her er grafik noget, man laver i hånden og udstillinger ikke noget, man fortæller særligt meget om.
Et af byens utallige uprætentiøse rum for kunstnerisk udfoldelse, som kun de færreste kender til og endnu færre besøger.

Men det er samtidig et af de bedste. En sammenslutning af nu ca. 300 kunstnere fra over 20 lande, et rustikt autentisk udstillingssted for professionelle værker og et åbent værksted for medlemmerne, hvor der kan arbejdes med teknikker som ætsning, træsnit, fotogravure og litografi.

Der har det ligget siden 1976, mens verden er passeret forbi på motorgaden uden for vinduerne. Nu genskabes de gamle gadestrøg mellem H.C. Andersen-kvarteret og Nørregade-kvarteret, og så vil det grafiske værksted ligge som en naturlig fortælling, der binder fortid og fremtid sammen.

  • Man: -
  • Tir - Fre: 11:00 - 17:00
  • Lør: 10.00 - 14.00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

RecordPusher Vinylpusher i særklasse - nyt, gammelt og en øl mens du pladebladrer

RecordPusher
Shopping | Overgade 18, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 11 anbefalinger

En lille, intim forretning, et stort udvalg af vinyler på tværs af genrer - både nye og brugte - og svar på alle dine spørgsmål. Det gør RecordPusher til en af de bedste pladeforretninger i Danmark.

Efter mange år i brorens kultbutik, Moby Disc, åbnede Bo i 2011 RecordPusher.com og debuterede tre år senere med den fysiske butik i Overgade. Indimellem i (bitter) konkurrence med brormand, der i 2015 genåbnede Moby Disc et langt stenkast væk.

Jeg har besøgt vinylforretninger i alverdens storbyer og ved derfor, hvad jeg forbinder med den rigtige vinyloplevelse: At købe lyd på vinyl skal være en helstøbt oplevelse med plads til at føle, mærke og lytte sig frem. At være helt til stede, tage sin tid og have overskud til at lære noget nyt.

Lige netop dét kan du hos RecordPusher. Efter indlemmelsen af nabolokalet har RecordPusher fået en lille lounge, hvor du kan få kaffe, øl, vin og bobler. Der er altid lyd på højtalerne, og hvis du er heldig, kan du få lov at streame fra tablet inden køb (spørg ved disken). Du kan nævne en genre og få en anbefaling, du ikke havde ventet, og så er der, vigtigst af alt, altid nye plader i reolerne.

Her er særligt fokus på nyudgivelser og et bredt genremæssigt udvalg med en overvægt af indie. Bo er altid god til at have koncert- og festival-aktuelle kunstnere på lager, så det er også en oplagt mulighed for at lytte op på en kommende koncertoplevelse.

Kig forbi til en nærværende vinyloplevelse i en af Danmarks mest velassorterede, uafhængige pladeforretninger. Tag plads i vinduet, eller på bænken foran butikken og følg med i livet på Overgaden.

Der er altid åbent den første søndag i hver måned også fra kl. 11-15.

  • Man - Tor: 09.00 - 17.30
  • Fre: 09.00 - 19.00
  • Lør: 09.00 - 16.00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Kærnehuset Vegetarisk spisefællesskab siden 1977 med aftenåbent tirsdag, onsdag og fredag

Kærnehuset
Eating | Nedergade 6, 1., Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 1 anbefalinger

Kærnehuset er virkelig 'like a local'. Det er en vegetarisk madklub, hemmeligt gemt væk bag gule roser i en baggade. Man skal lidt længere, end man tror, og lidt længere op, end man tror. Her rammer man ... et levn fra hippietiden. Her hersker kollektivtankegangen. Man spiser sammen i noget, der ligner en stue. Man føler sig godt hjemme. Eller man føler sig i hvert fald hjemme hos nogen. 

Det er en råkostklub, der ikke forsvandt med tiden. Måske fordi den er anderledes godt funderet ... 

Man kan bare træde ind fra gaden og spise den virkelig lækre, vildt sunde mad til en rørende billig pris. Og så kan man gå igen. Men man kan også komme igen. Og igen. Og næste skridt er så medlemsskab og køkkentjanser. Virkelig hyggeligt. Dagliglivets ølejr. Vi hjælpes ad, og vi vasker vores egne tallerkener op i baljer og laver mad på gasblus. Tænk råkostjern og linser og Grethe Schmidt. Den levende mad. Salat er det gode. Man sidder tæt. Og man skal komme tidligt for at sikre sig en plads. Så kan man vende sin tallerken om, og så betyder det optaget. Og det skal man gøre, for man risikerer nemt at komme, hvor der ikke er plads. Får man sig en plads, kommer man til at sidde ret tæt med mennesker, man ikke kender, og det ligger i kortene, at man taler med hinanden. 

"Maden serveres præcis klokken 18."

Det er et (dejligt) sekterisk foretagende, og i sådanne eksisterer der som bekendt altid mere eller mindre skjulte hierarkier. I Kærnehuset er de (måske) defineret af, hvem der har "været med" i længst tid.

Og mht. den gode fundering: De løseste rygter om stedet - aller, aller løseste - siger, at har man været der længe nok, så kan man håbe på at blive priklet ud og inviteret med til helt andre slags aftenarrangementer med nogle helt andre slags gulerødder ...

  • Man: -
  • Tir - Ons: 15.00 - 19.30
  • Tor: -
  • Fre: 15.30 - 19.30
  • Lør - Søn: -
Link til sted Find vej

Kulturbotanisk Have Fordi blomster er for vilde, og fordi naturen i sidste ende er sejere end kulturen. 9000 navngivne og afmærkede planter i parken

Kulturbotanisk Have
Sights, Parks & Activities | Kulturbotanisk Have, Odense SØ | Skrevet af: Mira Erik | 2 anbefalinger

Et stykke ude ad åen, i den billige ende, ligger en en botanisk have, der med sine ni tusinde forskellige plantearter er Danmarks største levende plantesamling.

Man kan kajakke derud, men man kan også bare cykle, eller gå, med et dejligt menneske i hånden. Og så ankomme og indsvælge naturens vidunderlighed. Og kan man ikke styre sig, hvad angår at få oplevelsen gjort til en kulturoplevelse, så kan man koble viden og kategorier på - en menneskeartens fetich: at sortere! - og læse på de ni tusinde skilte, hvad arterne hedder, hvor gamle de er, og hvilke andre planter, de er i familie med osv., ja, man kan sågar booke en rundvisning på tlf. 66102723.

Man kan også bare lægge sig ned midt i det hele og beslutte sig for aldrig, aldrig mere at interessere sig for kultur. Blomster er for fede. Hvis alle kiggede på blomster, ville verden ikke stå i flammer.

Adresse: Ejbygade 75, 5220 Odense SØ

Åbningstider: Altid adgang. 

  • Man - Søn: 00.00 - 24.00
Link til sted Find vej

Tinsoldaten Legendarisk morgenværtshus til det tidspunkt hvor du hverken kan tale eller tænke

Tinsoldaten
Drinking | Frue Kirkestræde 3, Odense C | Skrevet af: My Rasmussen

Værtshuset, hvor folk har drukket sig i gulvet siden 1506.

Det er også lang tid siden, jeg har været på Tinneren. Som stedet hedder alle andre steder end på skrift.

Til gengæld boede jeg der nærmest i det halve eller hele år efter gymnasiet, hvor jeg, som ellers aldrig igen skulle kues til at lave noget kedeligt, alligevel endte med at servere friteret mad natten igennem på Burger King, indtil jeg brækkede armen, og stedet brændte ned. Urelaterede begivenheder i øvrigt.

Efter nattevagtens friture-kasket var pakket ned, men før vi gik hjem i samlet flok for at se japanske gysere hos Anders og Maria, gik vi på Tinneren til en hel del morgen-øl sammen med de sidste repræsentanter fra alle nattens fester. Byens bedst blandede klientel.

Og det var brunt, og det var rart, og båsens sæder var bløde, og morgensolen nåede aldrig rigtig igennem de farvede, sprossede vinduer. Og jeg kan ved Gud ikke huske særlig meget mere. Men hvad mere har man også brug for?

  • Man - Ons: -
  • Tor: 12.00 - 21.00
  • Fre: 11.00 - 00.00
  • Lør: 00.00 - 00.00
  • Søn: 00.00 - 11.00
Link til sted Find vej

Grønttorvet Marked Markedsdage på Sortebrødre torv onsdag og lørdag. Få grøntsager og gris direkte fra bonden selv

Grønttorvet Marked
Shopping | Sortebrødre Torv 1, Odense C | Skrevet af: Mira Erik

Alle byer har en bygning, en plads eller en begivenhed, der siges at opsummere stadens grundstemning. For mig har det altid været grønttorvet, der sådan en sommerformiddag med lette tømmermænd kan få mig til at summe af tilfredshed over at være o'enseaner. 

Æggemanden med sin orange folkevogn, sine uendelige bakker af æg og imponerende mange stamkunder. Den joviale fiskemand, der altid stikker en fiskefrikadelle ud til børnene, når mor og far henter god laks, rogn og røget makrel. Familieforetagendet på hjørnet, med egne grøntsager og egen plantage. De har gode æbler langt hen på året. Hindsholmgrisen-damen med fransk accent, i pæn campingvogn og kød fra ægte glade grise. Vild bacon. Ægteparret lidt længere nede, med jordede hænder og hundekiks i forklædet, og den bedste, hvide forårshonning. Og lidt længere nede endnu, et andet ægtepar: Den store hvide mand og den lille asiatiske kone, "Ha' en go' daaag". Herefter står biodynamikerne, med faste, uvaskede gulerødder og markedets ubetinget bedste salat, ordentlige rødbeder, flotte løg og lidt for dyr frugt. Nederst står araberne og er endnu sødere end de andre og byder på meloner og dadler og smagsprøver af de lækre appelsiner.

Når indkøbene er overstået, kan man bænke sig ved et af de legendariske værtshuse, Lørups' eller Grønttorvet og drikke en Albani sammen med stamgæsterne, der med garanti allerede er ved at starte en fest, selvom klokken kun er 11.

Der er torvedag hver onsdag og lørdag året rundt. Husk kontanter. 

 

  • Man - Tir: -
  • Ons: 08:00 - 13:00
  • Tor - Fre: -
  • Lør: 08:00 - 13:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Kick Off Sportspub Sportspub, der emmer af Tipslørdag. Her samles fans af hold, som hverken har saudiske eller russiske ejere

Kick Off Sportspub
Drinking | Overgade 45, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | Photo: Hannibal-Bach | 2 anbefalinger

Om sommeren, når solen skinner, hænger Lune Larsen ved fortovsbordene.

Han følger dig med øjnene, når du glider forbi ned af den cykelsti, kun de indfødte ved er en cykelsti. Men Larsen er ikke attraktionen. Det er derimod mudderfo'bold, kick and rush fra de engelske divisioner og donglyd i ørerne. Her er der plads til at være nostalgisk og tro på, at fodbolden endnu kan reddes.

Det gør de fans, der samles her for at følge Norwich, West Bromwich, Sheffield Wednesday og Nottingham Forest. Eller, altså, de fleste vil helst se Liverpool, Chelsea og den nyeste milliardærklub, men her er der stadig plads til at drømme de store tanker om spillet, der kan vælte regimer og få mænd til at holde kæft.

Flemming bag baren skænker dig en øl, der smager af pilsner og skuler måske lidt olmt, som var han den der gnavne Hobbit, I ved nok. I baggrunden blander højstemt odenseansk forstadslingo sig med sange fra White Hart Lane. Det er lørdag. Der er tid nok.

Her er der trygt. Her er der rart.

  • Man - Tor: 15.00 - 00.00
  • Fre: 12.00 - 02.00
  • Lør: 13.00 - 02.00
  • Søn: 13.00 - 23.00
Link til sted Find vej

Gringas Mexikansk streetfood i trygge omgivelser. Ambitiøs mad, uhøjtidelig stemning og pris

Gringas
Eating | Overgade 25, Odense C | Skrevet af: Jens Krog

I den velkonserverede bydel omkring Overgade, som giver anelser om H.C. Andersens Odense, spirer der langsomt friske nye indslag frem i takt med at vi nærmer os tiden, hvor Overgade bindes bedre sammen med resten af byen. Således ligger der blandt andet en ægte mexicansk restaurant som nabo til nu lukkede Den Gamle Kro, hvor nostalgien ellers kunne skæres ud af luften.

På Gringas serveres ikke brun sovs, men tortillas og andet mexicansk street food fyldt med friske - primært økologiske - råvarer, som giver mange flere smagsindtryk end de nachos, du kan få på caféerne, og de grumsede retter, der er resultatet af de mexicanske krydderiblandinger fra supermarkedet. Der er ikke skudt genvej med fordanskede versioner, og hvis du ikke er velbevandret i det mexicanske køkken, er der mange nye smagsoplevelser at hente. Som f.eks. frijoles.

Maden er ambitiøst bondekøkken møder Mexico citys gadejounts, men stemningen og priserne er uhøjtidelige, og det er hyggeligt at sidde på højstolene og se ud på Overgades brosten, mens man eksperimenterer med de forskellige typer af salsa. Det er street food i trygge omgivelser. Maden er ikke nødvendigvis stærkt krydret, selvom chilien er i fokus, men du kan både få lokale øl, vin og cocktails til at skylle ned med, hvis du giver den lidt for meget gas med habaneroen.

  • Man: -
  • Tir - Tor: 16:00 - 21:30
  • Fre - Lør: 16:00 - 22:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej

Sankt Jørgens Parken Skate or die. Fristed for store og små - med eller uden hjul

Sankt Jørgens Parken
Sights, Parks & Activities | Sankt Jørgens Park, Odense C | Skrevet af: Mira Erik | 2 anbefalinger

Skt. Jørgens Parken er the shit. Stadigvæk. Også selv om det er blevet til et løbehjulshelvede i dagtimerne - men mere om det senere. 

Et skate-areal beliggende i den fattige ende af åen. Græs (ulovligt), øl, sol, bål (det må man vist heller ikke), asfalt, curbs, hips, banks, eurogabs, ledges, flatbars, stor vert, manual pads, rails … det er lidt løgn, man må tage til Fælledparken i København, hvis man vil ha’ det hele. Men Skt. Jørgens Parken forever. Skate or Die. 

‘Skate or Die’ er mere end et diktum til teenagere om at køre på bræt. Skateboarding er et eksistentielt valg. Det er To Be or Not to Be. Det er en måde at bruge verden på. Hvor omgivelserne ikke er begrænsninger, men muligheder. Det, du vil, skal du tro på, sætte dig for, blive ved med, indtil det lykkes. Man får mange prygl gennem sit skateboard-liv. Slag. Men hvert slag er bare et skridt nærmere målet. Slam, hårdt! Der er kun én begrænsning, og det er din egen formåen. Det er menneskets vilkår, The Human Condition. 

Dét med løbehjulene: Hvem skulle have troet, at det skulle slå igennem at køre på løbehjul?! Store drenge drøner rundt på det der børnelegetøj?? Jeg har en tese om hvorfor: Generationen er opflasket med, at intet må gøre ondt. Skateboarding gør ondt. Løbehjul gør ikke. Det er nemt. Det funker fra starten af. Kørekørekøre, se, hvor jeg kan komme afsted, op og ned og henover ramper, jeg er sej med det samme … Nej. Du er ikke sej. No Pain No Gain. Man kan ikke opnå noget af betydning uden at have betalt en pris.  

Odense har skateboard-legender. Først ham her, fra VHS’ens tid, en flyvende Silas Eriksen alias Kill, fra Wrong teamets Make It Or Break It: https://www.youtube.com/watch?v=dQR66UGinms .

Og fra næste generation, en endnu vildere danser, Flex Sebastian O’Connor: https://www.youtube.com/watch?v=CbeRBtQHv98 . Ingen har overgået ham siden, han er et europæisk fænomen. 

De er hættetrøjeOdenseromantik. Street life i socialklasse 5. Skate or Die. 

Når du har fået kastet dit løbehjul i havnen, og købt dig et skateboard, og slået dig dine 10.000 gange i Skt. Jørgens Parken, og om vinteren i Hallen på Grønløkkevej, og du er blevet habil, så får du måske billet til Fuckes hemmelige pool.

“Brug Byen”, “Odense leger” - og alt det skidt der af kommunale slagord - ingen har hørt så godt efter som skaterne. Men ingen er heller så udrensede fra kommunens 'Fritid- og Kultur'-budgetter: Odenses ude-skate-arealer er udsultede som få andre steder. Fra Skagen til Bornholm indkøber man store anlæg af beton-bowls, og det er kun fordi indehaveren af skate-beton-firmet FSR, Claus Hermansen, en gammel Odense-skater, forbarmede sig over barndommens gade og selv finansierede udførelsen, at en tiendedel af Sankt Jørgens Parken nu er værd at køre på.      

  • Man - Søn: 00.00 - 24.00
Link til sted Find vej

ODEON Social Rent faktisk social aftensmad. Billig, god fællesspisning med en ny sidemand hver gang

ODEON Social
Eating | Odeons Kvarter 1, Odense C | Skrevet af: Laura Malahovska

Transformationen af Thomas B. Thriges Gade har givet Odense et nyt mødested for fællesspisning med venner og fremmede. Danskere elsker en anledning til at medbringe forskellige retter til et fælles bord og dele måltidet med kollegaer, venner eller i frivillige fællesskaber - det har jeg for længst opdaget som tilflytter fra Letland.

På Odeon Social praktiseres en lidt anderledes form for fællesspisning: man vælger hverken, hvad man spiser, eller hvem, man spiser det med. Ved hvert bord sidder man otte mennesker, og man får tilfældigt plads sammen med folk, man sandsynligvis aldrig har mødt før. Maden serveres ikke samtidig af en hær af tjenere, men fordeles gradvis bord for bord. Hver dag i ugen har sin særlige menu - et par dage med fisk; torsdag er altid vegetarisk; søndag er tømmermændsmad - så der er noget for enhver smag. Maden deler man altså med syv andre, og selvom det måske i første omgang er lidt grænseoverskridende, er det også en sjov måde at møde nye mennesker på. Det er ikke sikkert, at du møder din nye bedste ven her, men du får med garanti et par timers hyggelig snak med fremmede, som du ellers ville have gået tavst forbi på gaden.

  • Man - Søn: 10:00 - 22:00
Link til sted Find vej

Café Sølle Måske kold grød og blødkogte æg? Byens nye kaffe-yndlingssted i Nedergade.

Café Sølle
Drinking | Nedergade 18, Odense C | Skrevet af: Anders Skovgaard | 2 anbefalinger

Cafe Sølle har på rekordtid udfyldt et gigantisk hul i det odenseanske kaffegrums, med at være et ærligt, oprigtigt og kvalitetsbevidst sted til ordentlige priser. Ingen fine fornemmelser eller forlorne produkter. De tre ejere, Mads, Xenia og jonas, der altid er bag disken, har virkelig hjertet med i det de laver. 

Normalt er jeg ikke den store cafégæst. Jeg gider ikke at sidde i et eller andet Ikea-design og drikke dårlig kaffe til overpriser. Så heller købe et eller andet på vejen og gå en tur. Men Café Sølle er noget helt andet. Jeg betaler med glæde og føler jeg får det dobbelt igen med kvalitet og bæredygtighed. 

Der er ikke mange lignende steder i byen, men Cafe Kosmos er også en af dem. Og hvis der skal vin på bordet, så kommer man ikke udenom Lalou Vinbar.

  • Man - Tir: -
  • Ons - Tor: 10:00 - 18:00
  • Fre: 10:00 - 20:00
  • Lør: 10:00 - 16:00
  • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense