Under lockdown sprang jeg ud i noget, jeg ellers havde forsaget indtil da: Ølfetichisme. Det er sådan noget en pandemi kan gøre ved en; i fraværet af andre åbne udskænkningssteder blev specialølbaren Christian Firtals take-away ølservice pludselig den eneste mulighed for anstændig beruselse i byen, når man nu ikke lige havde lyst til at sætte sig på en parkbænk med en høkerbajer. Det blev dog en relativt dyr fornøjelse og så snart mine stamsteder genåbnede i maj, røg jeg tilbage til de gamle fadølsvaner.
Da skænkestuerne så igen lukkede ned, åbnede der – meget belejligt – et nyt tempel for specialøl to-go: Holy Fridge hedder stedet og har til huse på Vesterbro 3, der om sommeren er strategisk godt placeret på de berusedes vej mod Mosen eller Ansgar Anlæg. Der er ikke nogen bar man kan hænge i - heller ikke under normale omstændigheder - men til gengæld en bænk ude foran, hvor man kan flashe en eksotisk farverig dåse fra Flying Couch, Gamma og hvad de mangfoldige danske mikrobryggerier nu ellers hedder.
Først og fremmest er det en ualmindelig flot butik de fire lokale ølentusiaster bag stedet, der åbnede i august 2020, har fået sat op. Hvor Christian Firtal med dets massive trædør har en rustik charme, ligner Holy Fridge mere en classy cocktailbar med dæmpet belysning og lækkert interiør. Og de har da også cocktails (på dåse), samt div. spiritus og likører, udstyr m.m., til corona-hjemmebaren.
Særligt hvis man har lyst til at kaste sig ud i drinks med Mezcal (traditionel mexikansk spiritus lavet på agaveplanter), Cacacha (Brasiliens svar på Rom) eller økologisk vodka er der rige muligheder her. Hvis man er til det mere traditionelle skal man dog ikke fortvivle; de har også altid noget til dem, der er til en klassisk porter eller Old Fashioned.
Stedets kerneompetence er dog immervæk ”kolde øl”, som der næsten lidt ydmygt står på den nypudsede facade: 200 forskellige øl på lager fra omkring 35 forskellige bryggerier, herunder moderne øltyper som juicy ipa’er, kagestouts og Gose. Udvalget er variabelt med priser der går fra 35 til 235 kr. per enhed.
Målgruppen er ung og progressiv, så man skal ikke forvente nogle Trappist-øl eller en masse tyske eller tjekkiske pilsnere, men til gengæld ting fra stærke internationale producenter som Verdant, Cloudwater, Stigbergets, Deya, Zagovar, Fuerst Wiacek m.fl.
- Man - Tir: -
- Ons - Tor: 12:00 - 18:00
- Fre: 12:00 - 20:00
- Lør: 10:00 - 17:00
- Søn: -
Link til sted
Find vej