Hvad skal med til Mars?

Hvad skal med til Mars?
Longread | Skrevet af: Henrik Kragh | 9. august 2021

For et halvt år siden ramlede jeg frontalt ind i træ i en skov på min mountainbike. Det gjorde ondt – især for jeg har cyklet siden 2001. Men intet er skidt uden at det er godt noget. Jeg fik forbud mod skærm, men ikke lyd og gåture. Så de to ting kastede jeg mig over.

På mine lange gåture i Odense lyttede jeg især til podcasts om kvantefysik, ufoer og det ydre rum. Endelig havde jeg tid til at dyrke det.

Min konklusion indtil videre er dels, at der helt sikkert findes liv i det ydre rum. Sandsynligheden for at der ikke gør, er simpelthen for lille. Måske har vi endda haft besøg uden at vide det og her kommer kvantefysikken ind. For det andet er jeg også ret sikker på, at menneskeheden en skønne dag bosætter sig i rummet. Nok først på Mars og jeg vil med.

Der er 55.758.006 kilometer til Mars og med termonukleare raketter bør turen klares på under et år. Vi mangler dog at løse, hvordan mennesket kan klare denne tur.

For at gøre missionen til Mars mere overskuelig, forstiller jeg mig, at hver deltager må tage fire ting med fra deres by. Disse vil så kunne genskabes med en kæmpemæssige laserprinter og placeres i bosættelsen. Hvis vi leger med at tanken, at afgang er den 9 august, hvilke fire ting fra Odense i uge 32 2021 ville jeg så tage med til Mars? Fire ting, som for mig gør, at jeg stadig bor i Odense efter 25 år. Og fire ting, som jeg ville være stolt af at vise frem til de andre og eventuelt væsener fra det ydre rum. Min cykel er naturligvis med.

1) Muus Have - Fantastisk parkanlæg omkranset af smukke lejlighedskomplekser fra 1950’erne og kæmpe grønne træer, som jeg personligt har brugt næsten dagligt i 20 år. Rummer alle muligheder – bløde bakker til kælkning, legeplads, stor plæne til frisbee og chillning, hundetræning, yoga og en masse venner til din og min nye hundehvalp. Og så er Muus Have porten til den østlige del af å-stien, som jo er den mest attraktive side.

2) Teater Momentum - I virkeligheden ville jeg gerne have alle kulturinstitutioner med. Men Momentum har det hele - teater, musik, foredrag, festivaler og en ypperlig cool stil, hvor man også bare kan chille ud. Teater Momentum har forandret Odense mere end nogen anden kulturinstitution.

3) Det Gode Brød - Min livret er brød og i 20 år har jeg hentet det i Det Gode Brød. Alle brød og kager er bagt med kærlighed i en 100% økologisk og bæredygtig produktion. Prøv risbrød eller chokoladeboller og tag det med i Muus’ Have.

4) Chill-tempoet – Under min uddannelse på SDU tog jeg et år til Berlin, for at studere på Humboldt Universitet. Da jeg kom hjem gik det op for mig, at jeg havde savnet tempoet i Odense. Det samme gør jeg efter blot en weekend i Århus eller København. Odense er på vej til at blive en storby. Men jeg håber så inderligt, at det bliver en storby i moderat tempo, hvor der er plads til at cykle eller gå langsomt uden at få en croissant smidt i nakken. Odense vil for altid være provinsby og det skal vi være stolte af. Hellere stene end stresse.

Vi ses på Mars!! Husk cyklen.Luk


This Is Odense