Tag på festival på Fyn

Tag på festival på Fyn
Guide | Skrevet af: Peter Kohlmetz Møller | 9. juli 2014

Det er mig en stor fornøjelse at få lov til at komme med et par fynske anbefalinger af tre forskellige festivaler på Fyn.

Jeg har valgt at fokusere på hvad jeg selv har oplevet, og haft stor fornøjelse med og det er hvad man bedst kan kategorisere som "kærligheds-hippie-festivaler", hvor man mødes med ligesindede og hører musik og fester igennem i personlige og hyggelige omgivelser. Det kan man godt komme til at savne for tiden, hvor nye, store internationale festivalkoncepter bliver indkøbt til Danmark.

Med de tre bud på fynske festivaler bevæger vi os fra det virkelig skæve, hippieagtige over i noget der mere ligner de mere etablerede musikfestivaler, men stadig med hjertet på rette sted.

Gøglertræf i Hesbjerg

Vi starter hippierejsen i Hesbjerg. Min første anbefaling er Gøglertræffet i Hesbjerg som løber af stablen i starten af august. Her kan man boltre sig i gøgl og cirkus, fælles madlavning og levende musik en masse. Og ved Hesbjerg er der utrolig smukt. Så at sidde med en lille pind rundt om bålet og kigge på stjerner derude kan varmt anbefales. Festivalen er også meget familie-venlig, så har du ungerne med er der garanti for fed underholdning til dem også. Musikmæssigt er vi i den rare folkede, dansksprogede retning.

Læs mere her: https://www.facebook.com/groups/T.0108/

 Gøglertræf i Hesbjerg

Fællestival

Bevæger man sig en smule væk fra det mere blødsødne hippie-agtige, og over i den mere aktivistiske og frække afdeling, så går kursen mod Fællestival, Sydfyns psykedeliske senhippie festival. Fællestival er en 100% non-profit festival. Som man kan drage af titlen, er det en festival i fællesskabets ånd, hvor alle hjælper til og er med til at skabe et fedt arrangement. Det betyder blandt andet, at alle er med til at lave mad til fællesspisning, dirigeret af et kompetent køkkencrew der sætter en fantastisk menu sammen. Sidst jeg var der, bagte vi lammekøller i store udgravede huller i jorden, det var ret forrygende. Jeg har selv spillet flere gange på festivalen og nydt det skøre fællesskab der opstår sådan et sted. Musikmæssigt er det i den noget mere progressive afdeling, hvor der i år er stort fokus på undergrundsnavne fra metalscenen samt en del elektronisk musik. Men mon ikke der også bliver plads til nogle skøre bookinger? - Det plejer der i hvert fald.

Læs mere her: http://www.faellestival.dk/

Fællestival

Love In, Festivalen På Skarø

For den mere postmoderne hippie, der betaler for sin egen mad og sover i sit eget telt (medmindre...) men samtidig gerne vil opleve ånden fra "den universelle 60'er festival" er Love In, Festivalen På Skarø, en uforglemmelig perle. Lasse Bekker, journalist, skarøboer og iværksætter, har i løbet af ganske få år forandret, hvad der en gang var en lidt træls sømandsfestival med dertil hørende jammerlig kopimusik, til et seriøst bud på Fyns førende musikfestival.

Beliggende på den utroligt lille og utroligt hyggelige ø Skarø i Svendborgsund, har Lasse og co. fået banket en vidunderlig lille festival op. Den foregår bogstavelig talt i Lasses eget hus og have og er i sagens natur omgivet af vand til alle sider. Så bli’r man lidt ør i hovedet kan man tage sig en god dukkert og få støvet hjernen lidt af efter en hård nat.

Festivalen har på får år haft imponerende mange gæster; ikke mindst på grund af de både satsede og sikre bookinger som egentlig er hjertet i hele oplevelsen. 

Læs mere her: http://www.lovein.dk/

Love In, Festivalen på Skarø

Go sommer! Vi ses ude i det fynske sommerland!Til forsiden


This Is Odense