Reception hos Pen & Papir Pen & Papir flytter igen, igen, igen og som altid bringer hun løfter om et nyt kreativt smørhul


Reception hos Pen & Papir
Andet | Lørdag d. 8. aug. 2020 | Skt. Knuds Kirkestræde 2A, Odense C | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Bo Jessen

Sted: Pen og Papir
Arrangør: Pen & Papir

Altså, der var den gang hvor Rikkes Pen & Papir lå i Nørregade i en kreativ symbiose med Carolines økokød, Fleuris blomstrede baggårdsweekender, Det Gode Brøds biodynamiske... Ja, gode brød og Binickis kunsterartikler.

Så overgik huslejeprisen antallet af mennesker, der synes vi kan mærke hvordan en pen skal ligge i hånden, og hvordan blækket må flyde når det rammer papiret. Som kan lukke øjnene og høre lyden af knitrende papir, og som lige ved hvordan vores notesbøger skal veje og hvordan de må føles. Taktilitet og tone. (Ja, og så er der jo alle butikkens rigtige kreative kunder, der kan frembringe utrolige ting, med resten af butikkens store udvalg).

Tilbage til historien: En redningsaktion blev sat i søen og i sidste øjeblik fandt Rikke et lille, fint lokale i meget stille Smedestræde, men uden de store kreative legekammerater dør om dør.

Måske lidt for stille og lidt for lille? I hvert fald har Pen & Papir nu fået et nyt større lokale som nabo til Moby Disc og Papas Papbar, kun blot et kuglepenskast fra det tidligere. Angiveligt endnu mere hyggeligt end det gamle og i hvert fald med kreative legekammerater (er der forresten ikke nogen, der vil trække stikket på Nyboligs lysforurening i hjørnevinduerne fra salg af diverse villastuelejligheder?).

Nå, lørdag er der genåbningsreception med lunken hvidvin og dåsebajere - helt i stedets ånd. De altid hyggelige husmusikanter klimprer på instrumenterne, og du kan købe fyldepenne og andre lyksaligheder, som du altid kan. Måske endda med rabat denne dag.

Der er faktisk flere rigtig gode kulturarrangementer jeg også kunne anbefale i denne uge. Men når én af byens institutioner rykker på sig og samtidig lever i bedste velgående, må vi jo kippe med flaget.

Psst. Kan du ikke vente til lørdag, så har Rikke faktisk allerede åbnet i de nye lokaler i Skt. Knuds Kirkestræde 2A.

Psst psst. Som et lille tip til oplevelse af Odenses eller andre byers butiksliv, er det min erfaring, at de bedste butikker skabes af de mennesker, der går op i det de sælger, mere end at sælge det, de har. Plain and simple. Led efter uprætentiøse butiksnavne (se blot navnene i denne artikel - Pen & Papir, Det Gode Brød, Caroline osv.), og betjening af ejeren selv, måske endda et familiemedlem eller den betroede lærling.

Link til begivenhed

Skrevet af Bo Jessen

Odense er et had-kærlighedsforhold. Det er byen som betyder meget for mig, men som jeg kun kan bo i hvis jeg lægger mine kræfter i at forandre den. Jeg føler et ansvar for hver halvfyldte koncert o...
This Is Odense