Pen & Papir blir! Skid hul i koncepterne, og omfavn pen og papir!


Pen & Papir blir!
| Lørdag d. 13. aug. 2016 | Skt. Knuds Kirkestræde 2A, Odense C | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Bo Jessen

Sted: Pen og Papir
Arrangør: Pen & Papir

Jeg hader koncepter!

Når man taler om, hvad Odense mangler af både kommercielle, frivillige og kreative rum, steder og butikker (det gør jeg ret tit), så siger mange "gennemførte koncepter". Og selvom det er rigtigt, at gennemførte koncepter er bedre end ikke-gennemførte koncepter (kendt fra halvfemserne og nullernes Odense-syge), så tager de alligevel helt fejl. For vi har ikke behov for flere koncepter. Et koncept er et kalkuleret projekt, der svarer til et hul i et allerede eksisterende marked. Det er resultatet af en markedsanalyse, der fortæller, hvad folk kender til i forvejen.

Koncepter kan sagtens være æstetiske, lækre, rustikke - de kan nærmest føles meningsfyldte, men så er de også i fare for at blive prætentiøse - at have en velkalkuleret, afmålt og velfungerende indpakning, der fortæller en historie om et indhold, der måske ikke kan bære i sig selv.

Ironisk nok er det netop tidspunktet at citere Henry Ford, der sagde: "If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses".

Vi har brug for folk, der starter og driver det, de føler for. Det de tror på er rigtigt. Det, de mener, kan gøre en forskel. Folk, der går foran ved at gå deres egen vej.

Derfor er jeg også glad for, at det lykkedes Pen & Papir at lave en aftale med Onkel Olgas Galleri, så førstnævnte rykker i mindre og billigere lokaler på Smedestræde, og sidstnævnte får plads i baggården.

Pen & Papir er indbegrebet af en butik drevet på hjerteblod. En 2. generations fascination af skrive- og tegneredskaber, notesbøger, papir, antikvariske bøger og så videre.

Du skal ikke forestille dig japansk, minimalistisk akkuratesse og formfuldendt æstetik (se Kakimori og Papier Labo). Der er i højere grad tale om irrationel kærlighed til materialer og lettere samlersyge, og selvom jeg er mere til den japanske model, hvor der ikke findes noget i butikken, som ikke er smukt - som ikke kan bruges, så er Pen & Papir ikke desto mindre en oplevelse.

Ikke alene på grund af det, du kan købe, men på grund af atmosfæren, der også formes af hyggelige instore-koncerter og digtoplæsninger.

Nu åbner Rikke altså en ny butik og skaber dermed et lille intimt rum, sammen med Onkel Olga, som nu fra baggården vil blive drevet med samme hjerteblod. Til sammen holder de udstillings-receptions-sensommerhygge på lørdag.

Der er live grafittimaling af Tristan B-N art og musik af singer-songwriter Jonathan Christensen & 33 og DJ-kollektivet The Eels og udstilling fra en række af Onkel Olgas kunstnere.

Link til begivenhed

Skrevet af Bo Jessen

Odense er et had-kærlighedsforhold. Det er byen som betyder meget for mig, men som jeg kun kan bo i hvis jeg lægger mine kræfter i at forandre den. Jeg føler et ansvar for hver halvfyldte koncert o...
This Is Odense