Lalou Vinbar åbner Vinbar nummer fem af syv åbner i Odense


Lalou Vinbar åbner
Andet | Lørdag d. 11. jun. 2016 | Pogestræde 31, Odense C | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Bo Jessen

Sted: Lalou Vinbar
Arrangør: Lalou Vinbar

Byens dommedagsprofeter, der stadig pumper læserbreve ud med kogende oktan 98 i årene, har siden Thomas B. Thriges Gade blev lukket, og de første ledninger blev omlagt under letbanetracéet, forudsagt bymidtens død. Meget naturligt, kan man sige, med de massive forandringer byen gennemgår.

Men siden er det kun gået i den modsatte retning. Gågaderne er fyldt med mennesker, og de tomme butikslokaler fyldes op med ideer, der ikke tidligere har kunnet slå rod i Odense.

This Is Odense har tidligere skrevet om den fantastiske udvikling på byens restaurantscene, og nu er det snart på tide at tale om en egentlig vinscene også. Først kom Nelle’s med pyntekrydsfiner, lækker kaffe og et mindre vinkort. Så kom Gastroteket til, som siden har fået en torsdagsvinbar. Så åbnede mmoks en vinbar i sine baglokaler med et stort og velassorteret vinkort, og senest har S’Vinereriet åbnet den første dedikerede (overlevende) vinbar med stor succes i Klaregade.

Ikke langt derfra åbner nu endnu en vinbar med det ganske forpligtende navn Lalou Vinbar. Lalou er navnet på den ældre, perfektionistiske ejer af en række vinhuse i Bourgogne. Siden hun overtog, hvad der på daværende tidspunkt var en grossistvirksomhed, udvidede forretningen med egen vingård og omlagde til biodynamisk produktion, har hun produceret, hvad mange betragter som nogle af verdens allerbedste vine – med tilsvarende prismærker.

Mindre kan nok gøre det hos Lalou i de små lokaler i Pogestræde, hvor Mammas Specialiteter lå før. I hvert fald skriver bagmændene, at der vil være fokus på god vin til betalelige priser. Lige efter vores hoved, hvis ellers ambitionerne, passionen og kompromisløsheden alligevel når Lalous standarder.

Bag den nye vinbar står de to københavnerkokke Ivan Laursen og Thomas Brieghel, der nu begge bor i Svendborg. De åbner altså Odenses vinbar nummer fem i rækken, og klemmer sig dermed lige ind foran Noé Vinbar, der åbner i Kongensgade d. 22. juni og den vinbar, der er på vej på hjørnet af Jernbanegade og Skt. Gertruds Stræde, men endnu er unavngivet og uden kendt åbningsdato.

Hos Lalou vil de to også lange franske specialiteter importeret af københavnske Le Gourmand over disken, og efter deres digitale fodspor at dømme tyder det på, at vinkortet vil tage sit udgangspunkt i Frankrig og Italien. De har lagt deres åbningsdag oveni Låpsley, Thomas Dybdahl og Low på Heartland Festival, så de må klare åbningsdagen uden mig, men hvis du går rundt i Odense på lørdag, så sving ind forbi og vær med til at fejre byens nye vinscene og vinbar nummer fem af syv.

Link til begivenhed

Skrevet af Bo Jessen

Odense er et had-kærlighedsforhold. Det er byen som betyder meget for mig, men som jeg kun kan bo i hvis jeg lægger mine kræfter i at forandre den. Jeg føler et ansvar for hver halvfyldte koncert o...
This Is Odense