Gastroteket Vu le vu ku sje ah vuæk muar, se swar. Mad på fransk og interiør på dansk. Nyt spisested i Nørregade med det bedste kød på disken.


Gastroteket
| Tirsdag d. 1. dec. 2015 | Nørregade 39, Odense C | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Mira Erik

Sted: Gastroteket
Arrangør: Caroline og rødderne

‘Caroline’ var en pålægsforretning i Odense. Men nu har Caroline slået sig sammen med nogle restaurantfolk og Gastroteket er blevet til. Restaurant + Carolines = Spis i butik. Hvis du ikke allerede kender Carolines kødvarer, så er det på tide; dit liv bliver ganske enkelt smukkere, bedre, mere lækkert. At ha’ så’n et stykke rullepølse der, liggende i sit køleskab, det er lige så godt som at have et smykke i skrinet, en jaguar i garagen, et barn i maven, en plade i coveret…

Her er idealisme, men ikke af den skingre slags. Bare den slags, hvor smag og godt håndværk er vigtigt, og hvor der skal ligge ande-rilette i disken sammen med franske, lufttørrede specialiteter, saucisson, som hun siger, ordentlige pølser i fryseren sammen med præmiefjerkræ, og hvor olier, godt mel og vin supplerer det hele op. 

De hedder ‘Caroline og rødderne’ fordi vi skal tilbage til rødderne, til råvarerne, når det kommer til mad, og de hedder ‘Caroline og rødderne’ fordi du kan få job i restauranten, hvis du er ung og gået kold i det etablerede sid-stille-og-bliv-systemslave-skolesystem og hvis nogle voksne måske har fået plastret fire store bogstaver i panden på dig, hvor det første er A … Hvis det er tilfældet forlyder det at du kan få et job i køkkenet hos Gastroteket og blive en haj til kød og en motherf….. til det der charcuteri. Og måske endda også til hjemmesnedkererede møbler, for det er sådan de gør, de folk, de laver det hele selv, og Kasper har lavet stolene hjemme i laden. Jeg har hørt at interiøret er træ, stål, læder, epoxy - industrielt, nordisk, coolt, smukt.

Mad skal laves fra bunden, og møbler skal laves fra bunden. Slagtedyr skal have det godt, og du skal have det godt. Så om du er en rod, der vil i køkkenet, eller en dame, der vil købe pålæg eller et helt andet slags menneske, der bare er sultent og kan li’ vin og tapas og vaskeægte suppe, så skal du i Nørregade. Tirsdag.

Link til begivenhed

Skrevet af Mira Erik

Odense er det sted, jeg bor. Og derfor er det det sted, jeg lever. Og elsker og synger og cykler og spiser. Det er her mine mennesker er og her mine fester er. Det er her min vrede er for det er he...
This Is Odense