Lalou Vinbar - En vinbar.

Lalou Vinbar
| Pogestræde 31, Odense C | Skrevet af: Bo Jessen | 1 anbefalinger

Lalou Vinbar er en fin, lille vinkirke, hvor vinen forkyndes af byens mest entusiastiske og troende kendere.

En Ivan og en Thomas.

To storkøbenhavnske oehnophile, der har boet, rejst og arbejdet med vin, har bosat sig i Svendborg og har åbnet en vinbar i Odense. Én lun og glaspolerende bag disken. Én udfarende og fortællende ved bordene.

Et vinpar og en vinbar rundet af respekten for et kunstarbejderhverv, der forsager det hurtige og det effektive. Et hverv, som forsager det, der kan betale sig, og som derfor på ironisk vis tiltrækker flest af dem, der kan betale.

Foruden de vinbarer, der slet ikke er vinbarer, findes måske tre typer af vinbarer i tiden.

Glitzvinbaren, der tiltrækker såvel de nyrige som de gammelrige med det vin, de kender, og fortællinger om dyre vaner.

Hipstervinbaren, der sælger fortællinger om, at vin ikke bare er dråber til de rige, men også kan være en intellektuel bedrift at drikke, og som derfor balancerer på en hårfin grænse mellem at være interessante og være helt ligegyldige.

Og så er der vinbaren, der vel allerbedst kan kaldes en vinbar. Et sted, hvor man kan lære om vin og om dem, der dyrker den, men hvor respekten for vinen og de mennesker, der står bag, forbyder en at betragte det som andet end vin.

Sådan en vinbar er Lalou - navngivet efter den franske naturvinsproducent Lalou Bize-Leroy.

Og altså Thomas og Ivans vinbar. For her drikker du de vine, som Thomas og Ivan ved mest om og bedst kan lide. Mens du sidder under de vinstokke, de to har hjembragt. Og lytter til de historier, de selv har fået overleveret i fugtige østrigske, spanske, italienske og franske kældre. Du slipper helt for, at de har forsøgt at regne ud på forhånd, hvad du nok bedst kunne lide, men du slipper også for en arrogant fortælling om, hvad du bør kunne lide.

Vin fra Europa. Både naturvin og konventionel vin. Ingen dårlige, blinde passagerer, de kan lave penge på. Et vinkort med rigeligt hvide, røde, søde og mousserende glas til mellem 70 og 150 og flasker med priser lige fra det aldeles rimelige til det absurde.

De to er ikke bare vinkendere, de er også kokke. Og det betyder, at deres spiselige tilbehør er et af stedets allerstørste trækplastre. På Lalou kan du få de allerbedste små serveringer af sortfodsskinke, carpaccio, rillette, trøffeltoast, ansjoser, franske oste og oliven, som man overhovedet kunne forestille sig.

Og kvaliteten er afsindig høj - kødet smelter i munden, her kan du lide selv blåskimmelosten, her kan selv fiskehadere lide fisk og det er her man lærer at kunne lide oliven.

Vær opmærksom på Lalous mange smagninger, som dyrker særlige regioner, glemte druer eller sammenligninger vine på samme druer, dyrket i forskellige lande. Der er den meget populære Vin & Ost-smagning, der matcher vin med de rette oste og hjælper dig til at gøre det samme. Og der er den årlige Leroysmagning, til dem der vil - og har råd - til at smage Lalou Bize-Leroys topvine. Og så er der nu endelig også Vin for begyndere, hvor du lærer det grundlæggende smagehåndværk.

Lalou er min stamvinbar i Odense, og det bør også være din.

  • Man: -
  • Tir: 14.00 - 23.00
  • Ons: 16.00 - 23.00
  • Tor: 16.00 - 00.00
  • Fre - Lør: 14.00 - 00.30
  • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense