Moby Disc Gode råd, god musik, gode mennesker. Vinyl og CD'er i uafhængig kultbutik

Moby Disc
Shopping | Skt. Knuds Kirkestræde 2A, Odense C | Skrevet af: Jakob Cæsius Krohn | 4 anbefalinger

Moby Disc er en gammel og hæderkronet butik, hvor jeg har tilbragt mange timer enten med et sæt høretelefoner eller i snak med de dedikerede og superprofessionelle ekspedienter. Jeg under dem derfor gerne, at This Is Odenses læsere kigger forbi og genfinder den hygge, der var før Spotify, Facebook og YouTube gjorde musikfælleskabet både mere krops- og kønsløst.

Jeg har i årevis fortalt vidt og bredt, at den dag Moby Disc ikke eksisterer længere, flytter jeg fra Odense. Men først et tilbageblik, som I ikke må fortælle noget om til min søde kæreste:

”Endnu en nat på værtshus”, som Larsen synger, og tilmed det mest skumle i hele Odense. Ferndale, blandt venner Vandalen, på Vesterbro, der for nylig har dannet ramme om et mord. Men ud gennem de tætte cigaret- og spirituståger træder en ung, rødhåret pige med de smukkeste smaragdøjne, jeg bilder mig ind nogensinde at have set. Og hun er tilmed fan af The Doors, og hende yndlingsroman er ”Catcher in the Rye”. Hvad mere skal jeg sige … nok ikke så meget. KLIP. Det er blevet højlys dag, og vi tager afsked i det nådesløse dagslys ude på fortovet. Og selv om hun er fra Aarhus, siger jeg kækt: ”Vi ses!”, og hun svarer: ”Måske …” Men der er ikke mere at komme efter, for Den rare Nordmand og jeg skal videre i byen, et par numre længere ned ad rabalderstrædet, for at crashe den nyåbnede Moby Disc!

Per Ellegaard Pedersen, ejeren af second hand-pladebutikken, var Den rare Nordmands underbo. Og allerede inden Per blev butiksejer, var han den lykkelige ejer af et par tusinde LP’er i sin lejlighed, som derfor fungerede som en art slikbutik for os. Vi lånte bl.a. plader af mesterlige Warren Zevon, mens jeg kan prale med at have introduceret My Bloody Valentine. Downstairs mødte vi også vennerne, var til Iggy Pop-koncert i København allesammen, men vi var just kids og holdt os på behørig afstand, lidt kyste over tilintetgørende replikker om vores lousy musiksmag (sådan er jeg da aldrig blevet, vel?!). Per, han var og er imidlertid en flinker fyr. Som fattig student fik jeg altid fuld valuta for mine gamle skodplader, ligesom jeg fik adgang til drypstenshulen af en kælder, hvor de virkelige rariteter var at finde.

Senere rykkede shoppen til Skt. Knuds Kirkestræde og blev noget mere fancy. Jeg tror næsten, jeg nåede at lære alle medarbejderne at kende her. Specielt husker jeg Lillian som den musikalske muse, der forstod sig på at sælge nymodens musik, mens Martin med en uendelig træt mine stemplede mine potentielle køb som ”MAINSTREAM”, hvorpå jeg skyndsomst lagde dem tilbage og skamfuldt forlod forretningen. Jo, High Fidelity-ånden bestod. Også da Moby Disc for et par år siden flyttede til Nørregade. Til åbningen stod AC/DC-klonerne AD/HD for musikken. Det gjorde de også, da butikken lukkede igen. 

Men det var kun for en kort stund. Moby Disc fortsatte som netbutik og genopstod i vinteren 2015 på Skt. Knuds Kirkestræde.

Nu ligger den der, veloplyst og badet i vellyd og gode råd om musik.

  • Man - Tor: 10.00 - 17.30
  • Fre: 10.00 - 18.00
  • Lør: 10.00 - 15.00
  • Søn: -
Link til sted Find vej


This Is Odense