Danmarks Jernbanemuseum Følg din barnlige togfascination, og tag på museum i dit nydeligste 1930'er-sæt

Danmarks Jernbanemuseum
Culture | Dannebrogsgade 24, Odense C | Skrevet af: Mikkel West | 17 anbefalinger

Min barnlige fascination af tog blusser helt op, når jeg støder på stolte, gamle veterantoge. Det er noget med historiens vingesus og fornemmelsen af, hvor altafgørende toget engang var for den danske infrastruktur.

Inde på Danmarks Jernbanemuseum har de det helt vildt over at hylde den kultur, der hylder jernbanen.
Bl.a. opførte et orkester "Jernbanegaloppen" inde blandt togene, og de har vist Europa fra Lars von Triers Europa-trilogi på museet. I anledning af en kulturnat forsøgte Jernbanemuseet sig endda med poetryslam i deres enorme hal, der ellers til daglig huser relativt fredsommelige lokomotiver og tilhørende accessories fra attenhundredeoghvidkål.

Bevægelsen gennem landet, ankomsten, afskeden, motoren og de tilfældige møder med andre rejsende har siden tidernes, eller rettere togenes, morgen været dynamo for musik og litteratur, og derfor er det faktisk en skidegod idé at bruge lokaliteterne som kunstscene.

Der er god grund til at hylde togfarten. Det er rigtigt nok, at det efter 132 år stadig kommer bag på DSB, at bladene falder af træerne, og at billetprisniveauet er helt barokt, men ser man bort fra det, er togfarten stadig den klart mest bekvemme og fantastiske måde at rejse på. Trop op i dit nydeligste 1930'er-sæt, og tag en veterantogs-selfie.

  • Man - Søn: 10.00 - 16.00
Link til sted Find vej


This Is Odense