LOKALMAGT (CECI N'EST PAS UNE BYRÅDSMØDE)

LOKALMAGT (CECI N'EST PAS UNE BYRÅDSMØDE)
Meninger | Skrevet af: Mira Erik | 20. maj 2015

Det er fedt at gå til byrådsmøde. Det er kedeligt - men det er fedt.

Det er hver anden onsdag, magthaverne samles, og du skal ikke komme hver gang, men at have været der bare en enkelt gang, siddet dér på balkonen, og stirret ned på dem; dem, der bestemmer en hel del over dig og din by, set deres rigtige ansigter, som man kan genkende fra de ubehjælpelige valgplakater, hørt deres stemmer sige det, man forventer, eller noget helt andet end man forventer - det er god selvpåført borgeropdragelse. 

Det kan være svært at orientere sig i begyndelsen: Hvad er det her for et game? Hvorfor holder ham der den der lille mærkelige festtale? Hvorfor svarer dé der, men ikke dé der? Og hvorfor hviskefniser den røde borgmester med den blå venstredame - er de ikke på hvert sit hold? Og er der noget med, at det hele er aftalt i forvejen.

Det er noget med penge. Og hvordan de skal fordeles.

De er som forældre. De står for alt det praktiske, som vi andre slet ikke lægger mærke til bliver ordnet. Ukrudtet bliver bekæmpet, træer plantes, fliser og veje lægges om, fortovene fejes og vinduerne i Vollsmose bliver repareret, når de trænger. Der bliver truffet beslutninger om sund mad og børnepasning og ekstra hjælp i skolen, om sivegader, om parkgennembrud, om tryghed og uddannelse, om handicapbusser og kantstensparkeringer. De knokler med det, politikerne, de kedelige beslutninger, rammerne der skal være i orden, for at vi andre kan trives. 

Man kan tage disse forældre for givet, eller vrænge på næsen af dem, fordi de er så kedelige og trætte og bekymrede og taler så alvorligt om kedelige og bekymrende ting. Men man skal ære sin far og sin mor og forstå, at arbejdet trætter, og at ansvaret ikke er for sjov.

Jeg anbefaler på det varmeste at bruge et par timer en onsdag aften i de smukke plyssæder på balkonen og her opnå indsigt i, og respekt for, hvad det faktisk er de foretager sig, de politikere. Hvad vi allesammen ved, og hvad vi allesammen fortrænger: Det sjove og det egentlige sker, når vi andre er lagt i seng og lyset er slukket.

Her kan du se, hvem de er: http://www.odense.dk/topmenu/indflydelse%20og%20politik/odense%20byraad/byraadets%20medlemmer
Her kan du se, hvad de tjener på deres beslutningsarbejde (det er ikke meget):  http://www.information.dk/telegram/478497 


Til forsiden


This Is Odense