Sofavenlig Systemkritik Et stykke dansk kunsthistorie direkte ind i stuerne


Sofavenlig Systemkritik
Udstilling | Onsdag d. 8. apr. 2020 | Brandts Torv 1, Odense C | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Cathrine Hedegaard

Sted: Brandts
Arrangør: Kunstmuseum Brandts

Kunstmuseum Brandts inviterer til online rundvisning i udstillingen ”Dea Trier Mørch – Ind i verden” som åbnede med Røde Mor øl og dejligt, nu meget afsavnet, socialt samvær kort inden landet blev lukket ned. Dengang anbefalede vi, at man tog ind og så udstillingen, og nu kan alle, der ikke nåede det da, eller de som har blod på tanden for mere systemkritik i form af Trier Mørch komme med på rundvisning helt uden at løfte sig fra sofaen.

Det virker forbudt at sige i denne krisetid, men jeg har altså personligt fået lidt smag for at kunne ’tage til’ udstillinger, foredrag og koncerter in the comfort of mine natbukser og med rigeligt snacks involveret. Det, der under de normale, fysiske omstændigheder ville være direkte socialt akavet; at sidde og kværne romkugler og surdejsboller med tandsmør imens man lægger flerfarvet neglelak, fordi man er ved at blive isolationsvanvittig, er nu ganske acceptabelt. Især hvis du er så privilegeret at have bosat dig med et minimum af samboende og rum med døre, der kan lukkes.

Jeg sidder klar når Brandts’ kyndige Sonja Kjøller Christensen vil tage os med rundt i Dea Trier Mørchs trykte værker, og det håber jeg også andre vil bruge en af deres påskedage på. Men hvis ikke, så opdager jeg det alligevel ikke, for det hele er virtuelt og jeg har øjnene på kunsten og romkuglen dertil.

 

Link til begivenhed

Skrevet af Cathrine Hedegaard
This Is Odense