Mafia Club i Danmark En online version af det mageløse Mafia spil og en dedikeret spillers fortale for en Mafia Club i Odense


Mafia Club i Danmark
Andet | Torsdag d. 2. apr. 2020 | Odense | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Elena Stanciu

Sted: Odense by
Arrangør: Mafia Club Denmark

Den der delt skærm, snakkehoveder, digitale-sociale-interaktionsrutine breder sig langsomt som den eneste måde, hvorpå vi kan være i kontakt med folk omkring os. Venner, familie, kolleger, chefer – hundredvis af mennesker, der sidder foran deres skærme, idet de smiler, nikker, nipper til kaffe og ønsker hinanden alt det bedste. Essentielle dele af medmenneskelig kommunikation er ikke længere relevante eller i hvert fald stærkt begrænsede: kropssprog, subtile ansigtsudtryk, øjenkontakt, positurer. Vi er delvist afholdte fra samtaler, der ville have fyldt vores sind og hjerter, når de afholdes ansigt til ansigt. I denne situation går vores talemæssige kommunikation i overdrive – en højnet optagethed af det vi siger, sætningernes struktur, vores tankebaners logik – de kompenserer for umuligheden af at sende andre cues.

Et perfekt sted at træne sig i dette er i den nyetablerede Mafia Club – den første og eneste i landet. Den følger i kølvandet på et par live (in person) klubber, der har været aktive i Kolding og København (midlertidigt sat på pause) og foregriber, håber jeg, en live klub i Odense.

Denne anbefaling er således delvist et kampråb til de af jer, der gerne vil etablere en Mafia Club her. Jeg tror oprigtigt på, at vi alle bør spille dette spil, og før jeg går helt i selvsving, vil jeg fortælle jer hvorfor.

Mafia er et dynamisk gruppespil, der opdeler spillerne i mafia på den ene side og borgere på den anden. Borgerne skal gætte hvem mafiaen er, ved at samle clues og analysere mafiaens bevægelser mens den udrydder borgerne én efter én. Den gruppe der udholder længst, vinder spillet. Hele mafiaen kender hinanden, mens borgeren må finde ud af, hvem dens medlemmer er for at afsløre den. Undervejs er strategi og samarbejdet altafgørende; intuition og følelser støder sammen, hukommelse er alfa omega og godt skuespil en bonus. Evnen til overtalelse og bedrag er en styrke, idet at erfaringen af at være blev bedraget rammer én hver eneste gang.

At spille det online udelukker muligheden for clues fra bevægelser, rødmen, tungt åndedræt og rystende ben. Alt der er tilbage er talens brug og balancen mellem følelsesladet snak og fornuftige argumenter. Du får lov til at forsvare og anklage, plus den luksus at kunne mute din mikrofon, hvis du bliver frustreret. Stress, fokus, personlighedstræk blandes, delvist af mediet, men mest af spillet selv. Styrkeforholdet mellem at vide og ikke vide er vigtigere end noget andet, og det kan blive din undergang, hvis du ikke er forsigtig.

Det brillante spil tilvejebringer unikke situationer, hvor vi kan lære meget om os selv, alt imens vi lader som om - tror vi! - for spillets skyld. Game master Pavel Bavtra har 15 års erfaring i at spille og studere spillet. Han tilfører struktur, regler og spot-on feedback til hvert eneste spil, hvilket forhindrer kaos og formelle fejl. Jeg opfordrer jer stærkt til at joine online version og live versionen, så snart en klub etableres i Odense.

Næste spil er torsdag den 2. april og du kan holde dig selv informeret via Facebookgruppen.

 

 

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

This is Odense. For me.

I've always had a slightly complicated relationship with the cities I’ve lived in. My hometown in Romania is a shabby little place, neglected by local government and...
This Is Odense