Ny' Odense i Nye Klæder Byfornyelse, bøgehække og rokokopuder galore


Ny' Odense i Nye Klæder
Andet | Mandag d. 23. mar. 2020 | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Cathrine Hedegaard

Arrangør: DR TV

Du har set alle afsnit af DR’s I Hus Til Halsen nu, og du har for længst kasseret Kender Du Typen på baggrund af deres åndssvage nye format, som nu alene er bundet op på, at Flemming Møldrup har opdaget, at han er sjov. Så nu skal du rette blikket mod DR’s arkiver og finde Hammerslag sæson 2018, afsnit 9: ”Det nye Odense”.

Først en lille disclaimer: Jeg hedder Cathrine, og jeg er fan af Hammerslag. Eller, rettelse: Jeg er stor fan af at hade-se Hammerslag. Hold Øst og Hold Vest og deres tandløse, altid jyske facon at tjavse til hinanden på. Deres uskrevne aftale om at man hilser ved først at give en dobbelt highfive og så et stort bamsekram. Holdenes iver efter at gætte salgspriser bedst for til sidst i programmet at vinde den helt store præmie: En rokokopude. Værten Christian Degn, der er blevet udstyret med et manuskript, hvor der står VÆR FOR ALT I VERDEN BEGEJSTRET… Det bliver altså aldrig det samme uden Peter Ingemann.

I ”Det Nye Odense” lægger værten ud med at med glæde proklamere, hvor hyggeligt det er, at de gamle arbejdspladser på Odense Havn for længst er væk, og at håndværkerne nu er flyttet ind for at skabe den helt store forvandling. Snøft. ”Jamen byen er helt vilde med det, det rå havnemiljø kombineret med bolig og al den aktivitet der er hernede, det summer jo af liv hernede”. Arh hva.

Området omkring Sukkerkogeriet på Vesterbro udråbes til at være det nye helt store in-sted at bo i byen, det er en 4’er ud af 5 på beliggenhedsskalaen. Men os odenseanere kan I ikke narre, vi ved godt, at holdene bare står på parkeringspladsen til Silvan.

Programmet ender udi at få karakter af en bizar ejendomsmæglerversion af Kejserens Nye Klæder, når den nordjyske ejendomsmægler med slikhåret endelig lukker lidt af luften ud af Christian Degns hårdt spændte ballon. Nu tør den slikkede ejendomsmægler fra Hold Øst endelig sige sin ærlige mening om Promenadebyen på havnen. For det er jo ærlig talt ikke synderligt hyggeligt.

Du har desværre masser af tid til overs nu derhjemme til at se alverdens fjernsyn, så gør dig klar til at krumme tæer og smæk 45 minutters dårlig gennemgang af din bys boligudvalg på. Husk at sætte pris på ejendomsmægler-lingoen, hvor man med begejstring kan sige ”Ja den løser jo, hvad den skal” om en dagligstues kvadratmeter og være head over heels over bøgehække, for når de først er kommet lidt op, så vil man få privatliv i Sukkerrækkerne…

Link til begivenhed

Skrevet af Cathrine Hedegaard
This Is Odense