UNIVERSALKNIV Billedkunstner Karin Lind skærer igennem brød og tid


UNIVERSALKNIV
Udstilling | Fredag d. 28. feb. - Søndag d. 29. mar. 2020 | Søndergade 26, 5000 Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: M100
Arrangør: M100

Nogle af os nøjes med at snitte grøntsager eller måske en snobrødspind; Karin Lind laver nye snitflader i alting. Hendes materiale - hele virkeligheden - bliver parteret omhyggeligt til enkeltdele, og så sætter hun delene sammen igen i sin installationskunst; som når hun roterer en halv parkeringsplads ud på marken og til gengæld drejer en halvmåne af køernes mark ind på parkeringspladsen på Naturstyrelsens grund. I skulpturer, landskaber og udendørs bygningsværker bytter hun rundt på positive og negative rum.

Det gør hun også hos m100 fra på fredag. ‘Universalkniv’ er den appetitligt skarpe titel på udstillingen, der skiller måltidets kulturhistorie ad. Det sker både i fotografi og opstillede genstande, som fx når  “tre overlappende spiseborde danner i et sammenstød en negativ 6-kantet stjerne. Tallet 13 går igen i en tallerkenrække og i fotoværket med brødet, der skæres i 13 skiver, som reference til uheldstallet og den sidste nadver.”

Vidtløftigt! Men hvis der er noget, der kendetegner det lille kunstnerdrevne udstillingssted m100 i kælderen på Søndergade, er det evnen til at gå til samtidskunsten med nærværende iagttagelser og direkte tale. Indehaverne Mikkel Larris, Tine Oksbjerg og Theis Vallø Madsen er garanter for den ligefremme snak om værkerne til ferniseringen fredag d. 28 februar kl. 17-19, hvor der udover et glas vin - selvfølgelig!? - også bydes på ‘særligt snittede madvarer’.

 

Link til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense