Fagre nye verdener Den Røvsmalle Biograf: Film af Natasha Arthy og talk ved Julie Forchhamer


Fagre nye verdener
Film | Søndag d. 16. feb. 2020 | Ny Vestergade 18, Odense C | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Elena Stanciu

Sted: Teater Momentum
Arrangør: Den Røvsmalle Biograf

Denne sæsons tema i byens lokale filmklub, Den Røvsmalle Biograf, er ”Nye verdener”. Det lyder på én gang futuristisk og nostalgisk, med koloniale undertoner. Det er et interessant emne indenfor film, hvor en bogstavelig tilgang tager hovedpersonerne til verdens ende og tilbage, mens en meta-tilgang kaster lys over mediets begrænsninger og forsøgene på at overvinde disse.

På søndag viser Den Røvsmalle Biograf ”Fanny Farveløs”, den danske instruktør Natasha Arthys debutfilm. Det er en legesyg historie, tilsyneladende for børn, der kan udlægges som en lille parabel over fantasiens rolle og de forunderlige eventyr, der er gemt i vort dagliglivs sprækker. Sat i en fremtidig ramme, med lettere dystopiske anstrøg, følger filmen hovedpersonen, alt imens en kedelig, grå virkelighed forvandler sig til en fortryllet verden for øjnene af hende. Den er både morsom, begavet og håbefuld og er klart en film, der bør ses eller genses!

Efter filmen taler scenograf Julie Forchhamer om scenografiens rolle i skabelsen af nye verdener; om illusion, fantasi, opfindsomhed og evnen til at bruge den kendte virkeligheds stof til at væve en ny.

Fri entré for medlemmer af biografklubben Den Røvsmalle Biograf. Medlemsskab for en sæson: 100 kr.

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

This is Odense. For me.

I've always had a slightly complicated relationship with the cities I’ve lived in. My hometown in Romania is a shabby little place, neglected by local government and...
This Is Odense