Ingen taler. Kun historiefortælling OFF præsenterer Oscarnominerede kortfilm i Cafe Bio!


Ingen taler. Kun historiefortælling
Film | Tirsdag d. 11. feb. 2020 | Brandts Passage 39, Odense C | Pris: 90 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Elena Stanciu

Sted: Cafe biografen
Arrangør: Odense International Film Festival

Oscaruddelingen handler først og fremmest om ypperlighed. Fremragende kunstneriske og tekniske meritter indenfor film hædres ved denne årlige, glamourøse ceremoni. I de senere år er prisfesten dog også blevet en platform for alskens aktivisme - med særlig vægt på ligestilling, demokratiske kerneværdier og klimabevidsthed.

Sidste års vært ved Golden Globes, den britiske komiker Ricky Gervais, var imidlertid ikke begejstret for de rige og berømtes aktivisme: ”Hvis I vinder en pris i aften, så brug den ikke som platform til at holde en politisk tale: I er ikke i en position til at holde en offentlig forelæsning om noget som helst. I ved ikke noget om den virkelige verden.” De fleste prisvindere gjorde det dog alligevel. Og det vil de formentlig gøre igen til Oscaruddelingen. Men ind imellem opvejningen af disse fordele og ulemper ved privilegium og ydmyghed, vil ceremonien også adressere det, den jo egentlig er til for – filmene. Historier der forbinder verden og udfylder hullerne, fremelsker forståelse og åbner midlertidige vinduer i andre menneskers liv.

Kortfilm er en løjerlig kategori inden for det cinematografiske felt. De kan være intense, gåsehudsfremkaldende og kraftfulde. Der er dog næppe det, du ikke allerede har hørt om kortfilm i den her by: Hver sommer tilbyder Odense International Film Festival os en overdådig buket af kortfilm, som vi taknemligt tager imod. Men kortfilm er også en kategori ved Oscaruddelingen. Dette år har live-action-kategorien således fem nominerede, der utvivlsomt vil fortælle uforglemmelige historier i kraft af deres skaberes distinkte håndværk.

OFF tager selvfølgelig udfordringen op og viser de nomimerede og vinderne i Cafe Biografen tirsdag.

 

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

This is Odense. For me.

I've always had a slightly complicated relationship with the cities I’ve lived in. My hometown in Romania is a shabby little place, neglected by local government and...
This Is Odense