Punkpræsten fra Orø Under præstekjolen: Foredrag ved præst og forfatter Kirstine Schmidt


Punkpræsten fra Orø
Foredrag/debat | Tirsdag d. 11. feb. 2020 | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Elena Stanciu

Arrangør: Fraugde Allerup Davinde Pastorat

Som tidligere genfødt kristen har jeg ikke den store tålmodighed over for gejstlige, der synes at tillade sig en eftergivenhed, jeg ikke selv fik tilbudt. Eller sagt på en anden måde: Som frustreret-over-en-tavs-og-måske-død-gud, er jeg tilbøjelig til at være ret fordømmende over for folk, der påtager sig det job at tale ”på vegne af Gud”. Nuvel, jeg kunne nok bare ikke finde fornuften i den karismatiske kristne, proselytiserende retorik, der fremstillede mig som en synder – blot for derefter at sælge mig tilgivelse mod at jeg underkastede mig. Og slet ikke når sælgeren selv var en gemen synder. Og nej, nej, jeg ved godt man ikke skal dømme budskabet ud fra budbringeren.

I forlængelse heraf er det måske ikke overraskende, at mit åndelige liv (og derfor mit personlige udestående med gejstlige) befinder sig på et lavpunkt nu. Livet i Danmark er en velordnet affære, hvor gejstlige passer dem selv: Moderate og nærmest didaktiske når de er bag prædikestolen – men ellers nærmest usynlige.

Her kommer imidlertid en præstinde, der træder ud af anonymiteten og ind i spotlyset: Kirstine Schmidt, sognepræst på den lille ø Orø, bryder afgjort med præstestandens konventioner. Hun hverken ligner eller klæder sig som en præst. I sin fritid skriver erotiske romaner og fik engang en tatovering som del af sin research til en bog. Hun har punkfrisure og går med læderbukser for, som hun siger, at gøre ”professionen mere sexet.” Og der er da heller ikke ingen tvivl om, at sex er det bedste salgstrick.

Ej, spøg til side: Kirsten holder foredrag i Odense i denne uge om mennesket bag præsten og embedets forskellige udfordringer. Min egen intolerance overfor præster vil utvivlsomt blive udfordret af at komme tættere på mennesket bag præstestolen. For de af jer, der har et neutralt forhold til præster, vil det være en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med et interessant menneske, der forlod København til fordel for en by med under 1000 indbyggere, hvor hun immervæk formåede at opretholde sin flossede kant gennem næsten 30 år. Dét vil I ikke gå glip af!

 

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

This is Odense. For me.

I've always had a slightly complicated relationship with the cities I’ve lived in. My hometown in Romania is a shabby little place, neglected by local government and...
This Is Odense