Skriv sammen Nye skriveværkstedsaftener koster kun koncentration og fællesskab. OBS! Ny dato


Skriv sammen
Andet | Torsdag d. 9. jan. 2020 | Nørregade 60, Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: Ungdomshuset Odense
Arrangør: Kathrine Marie Schnell & Maia Belletty

OBS! Første mødegang i skriveværkstedet får ny dato pga. sygdom. Følg med her for opdateringer.

“Jeg giver Den Fynske Forfatterskole et år. Så vil Gladiator opleve at det fynske er udtømt for elever. Sådan en forfatterskole vil slet ikke være engageret nok i at skabe et reelt funderet miljø, men er her, fordi de oplever, at der i en periode er en kommerciel mulighed. Det er glimrende, men det er vores eget ansvar, hvis vi vil have en litterær betydning på længere sigt.” Det var forfatter Joachim Lykkes profeti i januar 2017, da Forlaget Gladiator første gang oprettede hold i Odense.

Helt så galt er det ikke gået; nyt Gladiatorskoleforårshold starter for tredje år i træk d. 12. januar under ledelse af forfatter Jonas Rolsted, selvom prisen nu er sænket til kun marginalt mindre uoverskuelige 7.995 kr. for en sæson i stedet for 15.995. 

Puljen af skrivende odenseanere er altså foreløbig ikke udtømt (kun de rigeste). Kritikken var vist også mindre møntet på Gladiators undervisere og mere på den one-size-fits-all idé, der som en kædeforretning spreder sig fra København til provinsen, senest Seyðisfjörður på Island (!).

Derfor er et nyt skriveværksted arrangeret af den lokale digter og danskstuderende Kathrine Marie Schnell og litteraturstuderende og tidl. formand for StudieStuen Maia Bellemy et værdigt bud på et ikke alene prisbilligere, men også mere odenserodfæstet alternativ for lokale skrivende.  

Det ny fællesskab er ikke undervisning, men skriveværksted på fælles grund. Regn dog trygt med, at Kathrine sætter skriveøvelser i gang. Credentials? Hun har tidligere publiceret i tidsskriftet Slagtryk (http://www.slagtryk.dk/tag/kathrine-marie-schnell/), og for en fornemmelse af hendes stil kan det anbefales at tjekke hendes tumblr Pulverkaffe, der er fuld af digte gjort med hendes foretrukne metoder, cut-up og litterær sampling, fx en ret underholdende version af den italienske renæssanceklassiker Dekameron som “socialrealistisk cut-up”: https://pulverkaffe.tumblr.com

Alle er velkomne, men det anbefales, at man medbringer en tekst til oplæsning og fælles diskussion. 

Ulemper: Der er ikke noget forlag i ryggen her, dvs. ingen plads til skjulte håb om deltagerprisen som investering i talentscouting og BogForums debutantpris for enden af kurset.

Fordele: Et ligeværdigt, afslappet, eksperimenterende fællesskab, hvor man gør hinanden bedre ved at læse og øve sig sammen med nærvær og uden skarpe albuer. 
Også: Nul kroner i døren. Inkl. kaffe.

Tre mødegange i vinteren/foråret - første gang torsdag aften på fjerde sal i Ungdomshuset, men fremover i StudieStuen.

 

(Den lille frivilligdrevne bogcafé er virkelig byens eneste mikro-nexus for folk med forfatterambitioner - også når der mere pletvist i forbindelse med Odense Lyrik, Spoken Word og forfattergruppen Fynsværk afholdes skriveworkshops.)

[Foto/Cut-up digt: Kathrine Marie Schnell]

Link til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense