Dinner music på Storms 2020-luksus er at hyre indiehitlistemusikere til at spille underlægningsmusik til ens lørdagspizza


Dinner music på Storms
Koncert | Lørdag d. 11. jan. 2020 | Seebladsgade 21, Odense C | Pris: 0 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: Storms Pakhus
Arrangør: Storms Pakhus

Storms Pakhus slår et slag for ambitiøs dinner band’ing med  “Fynsk lørdag”. Konceptet går kort sagt ud på at booke ikke alene danske, men fynske pop-, rock- og indiemusikere som dinner bands, som folk, i stedet for at lytte andægtigt til, indtager uhøjtideligt sammen med deres street food i pakhusets rustikke haller en af ugens travleste aftener; lørdag. Det vil sige: selvfølgelig sidder publikum og snakker under hele settet. 

Netop den slags dårlig pli til koncerter er omtalt temmelig meget i pressen i det forgangne år, efter flere spillesteder og festivaler har fået klager over tiltagende snakkekultur i publikum. Blandt foreslåede løsninger er holdkæftbolsjer uddelt i døren; en tysse-vært på scenen før koncertstart; opdeling mellem bar og spillested; undgå salg af øl, så de største fulderikker holder festen et andet sted, etc... 

De gode arrangører på Storms går med åben pande i den konflikt og vender den på hovedet: Det skal være hyggeligt og afslappet at blive introduceret til de bedste nye musikere, som flertallet aldrig ville købe solobillet til - samtidig hæver de niveauet betydeligt fra almindelig baggrundsmusik (mand + guitar + akustiske covers af “your body is a wonderland”) og sniger genuint god musik med på gaflen til intetanende madgæster i hallen.   

Visse i min omgangskreds synes faktisk altid, at det er rædselsfuldt at skulle lytte tavst og ærbødigt til koncerter. De vil have live-musik, som vi kan hænge ud og snakke til. Man går vel ud for at være i selskab? Vil man have alle detaljerne med, er det hjem i stuen med hovedtelefonerne. Det er den nye ekstravagance; eller måske tilbagevenden til en gammel slags? For ærbødig, stille adfærd til populærmusikkoncerter er ikke en fast form. Dengang der kun fandtes livemusik, var både kammerkoncerter i borgerskabet og cabareter i kunstnerslummen et sted at mødes, sladre, beglo hinanden og lade musikken stimulere socialiteten frem for alt.

Der var ingen playliste på Titanic ... til gengæld gik musikerne så også ned med skibet.

Serien med musik man kan spise til, featuring øens stolte musikalske heltebørn (foreløbig dog kun sønner), der slår vejen forbi hjemstavnen mellem deres koncerter på Vega, Hotel Cecil og andre af hovedstadens in-steder, har indtil videre set sådan ud:

2019
Juli #1: Andreas Odbjerg (Odense)
Aug #2: Arbirk (Nordfyn) 
Sept #3: Aksglæde (solo) (Hjallese) 
Okt #4: Marcus Gordon (Kerteminde)
Nov #5: Jacobløberhjemmefra (Ålykke)
Dec #6: Juncker (Odense C)

2020
Jan #7: TÅRN, duo: Erik Apollo og Daniel Scheffmann (Odense)

Lørdagens koncert er med Tårn, hvis forsanger netop er flyttet hjem til Odense og er gået i fuld hjemstavnsselvsving - et vidunderligt catch til nul kroner. Ligesom at have Nick Drake til at synge live i baggrunden, mens du spiser pad thai.

PS: Der er også åbningsfest for 2020-sæsonen i Storms Pakhus fredagen før, hvor formatet måske er lidt mere regulært koncertagtigt med ufynske Klumben & Raske Penge som hovednavn. De går på kl. 21:00 - og “festen varer lige til påske (som er senest kl 2:00 samme nat)”.

Link til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense