Klassisk Haps Mathias Hammer gør den symfoniske musik en ok stor tjeneste


Klassisk Haps
Koncert | Fredag d. 20. sep. 2019 | Claus Bergs Gade 9, Odense C | Pris: 120 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: Odense Koncerthus
Arrangør: Odense Symfoniorkester

Hvis der er nogen, der kan løfte et simpelt greatest hits-koncept til en meningsfuld aften, så er det Mathias Hammer. Han har den umiddelbart lidt utaknemmelige opgave at introducere et program af kompositionsmusikkens mest elskede og genkendelige ørehængere fredag aften i symfonien, og risikoen er selvfølgelig, at man ikke dukker op, hvis man allerede har fået serveret de små hapsere mange gange før, og til gengæld slet ikke lader sig lokke af løftet om en P2-vært, hvis man ikke i forvejen tænder på klassisk musik.

Om det er hans egen baggrund som virtuos pianist, eller en mere fundamental overskudsmenneskelighed, der gør Hammer så generøs og sjov at lytte til, er ikke helt til at sige. Uanset hvad har han den særlige evne at kombinere sin egen spontane lytning med dyb musikhistorisk viden på en måde, der - trods butterfly! - virker smittende og ikke som at høre andre mennesker genfortælle deres natlige drømme, dvs. ikke kedeligt, eller overpædagogisk, eller for børn, dvs. ikke Sigurd Barrett.

Program på ca. 2 t 10 min (forbehold for ændringer):

W.A. Mozart: Figaros Bryllup – Ouverture 
W.A. Mozart: Eine Kleine Nachtmusik – Allegro
J.S. Bach: Air på G-strengen – Fra Suite nr. 3 i D-dur 
L.v. Beethoven: Symfoni nr. 6, 3. sats 
E. Grieg: Morgenstemning & Anitras Dans – Fra Peer Gynt
J. Sibelius: Finlandia
P. Mascagni: Intermezzo – Fra Cavalleria Rusticana 
J. Gade: Tango Jalousie 

       Pause 

A. Newman: “20th Century Fox Intro”
B. Smetana: Moldau – fra Mit Fædreland 
A. Dvořák: Symfoni nr. 9, 2. sats
P. Tjajkovskij: Blomstervals – Fra Nøddeknækkeren 
J. Strauss II: Flagermusen – Ouverture

Man kender ham fra Den Klassiske Musikquiz med bl.a. Frederik Cilius, men lyt også til hans grundige podcasts om Carl Nielsens symfonier eller den veltilrettelagte programserie med Stine Rosengren om 24 grundlæggende musikudtryk her.

Link til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense