ROBOTTEKNOLOGISKE ØKOSYSTEMER OG HVOR MAN FINDER DEM En pop-up-udstilling om lokale robotter


ROBOTTEKNOLOGISKE ØKOSYSTEMER OG HVOR MAN FINDER DEM
Udstilling | Tirsdag d. 9. jul. - Fredag d. 12. jul. 2019 | Overgade 52, Odense C | Pris: 85 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Elena Stanciu

Sted: Møntergården
Arrangør: Møntergården

Det kommer sandsynligvis som en overraskelse for de fleste at høre Odense blive kaldt en ’robotby.’ Det er ikke første linje i byens brandingsstrategi for turister og helt sikkert ikke den del af byens ånd, som man kan føle på hvert hjørne. Endnu. Men brostensbelagte gader, hyggelige sommerfestivaler og H.C. Andersens charmerende eftermæle er kun én side af en by, som også fostrer innovation, teknologisk vækst og fremsynet iværksætter-entusiasme.  

En rapport, der i 2019 blev udgivet af Odense Robotics, ”en klynge af robotfirmaer der hører til i verdenseliten,” afslører økonomisk og strukturel vækst: 129 medlemskompagnier (85 i 2015); 763 mil. euro i omsætning i 2017; totalinvesteringen er steget fra 322 mil. euro i 2015 til 750 mil. euro i 2018.

Et livligt robot-økosystem er helt klart en del af byens fremtid. Hvilket er årsagen til, at Møntergården gør det nødvendige (omend forudsigelige) at se tilbage på robotteknologiens historie i byen i et forsøg på at besvare spørgsmålet, som vi alle stiller os selv (i hvert fald siden vi begyndte at læse denne artikel): Hvad gør Odense til en robotby?

Besøg pop-up-udstillingen hver dag fra tirsdag til fredag og medbring din mest nysgerrige, bange-for-menneskehedens-fremtid-side. Det vil helt klart komme jer til gode!

Link til begivenhed

Skrevet af Elena Stanciu

This is Odense. For me.

I've always had a slightly complicated relationship with the cities I’ve lived in. My hometown in Romania is a shabby little place, neglected by local government and...
This Is Odense