Avi Buffalo Up Close Intimere end intimkoncert med indiedarling mellem pladerækker


Avi Buffalo Up Close
Koncert | Fredag d. 14. jun. 2019 | Overgade 18, Odense C | Pris: 150 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: RecordPusher
Arrangør: RecordPusher

Avigdor Zahner-Eisenberg har en stemme som en ulykkelig forårsforelskelse og tre krystalklare low-key højkarat indiepop-roste albums bag sig. Og hvorfor spiller han så en af kun to koncerter i Danmark i en pladebutik på en brolagt gade i Odense?

Fordi nogen har været friske og inviteret ham (en gør-det-selv-lektie til os alle?): Per Jørgensen, der efter at have har fulgt Avi Buffalo på Instagram i et par år og i forbindelse med en Europaturné kunne se, at Avi havde en uge “fri” i kalenderen. 

Per fortæller: “Jeg skrev, at jeg gerne ville præsentere ham i Odense, samtidig med at jeg via min datter i København fik kontakt til én af hendes veninder, der bor i kollektivet Maos Lyst i Hellerup. Kollektivet åbnede også deres hus for dette arrangement, og så var Avi’s “Danmarksturné” en realitet - det ville han gerne!”

Overgades vinylpusher Bo Ellegård har bidraget til at realisere mikroturnéen ved at tilbyde sin butik som spillested, efter eget udsagn bl.a. fordi han hele tiden har solgt pænt af begge Avi Buffalo-pladerne, Avi Buffalo (2010) og At Best Cuckold (2014).

Det hele helt i Avis ånd; han opløste sit eget band og nærmest sig selv i 2015 efter at have været signet på indiesuperlabelet SubPop og turneret sig selv i stykker på deres kontrakt. Siden har han været sin egen manager og arbejder nu med et helt andet tempo og stil. Mere lykke som følge.

Nu er det spændende, om andre odenseanere end de to arrangører også vil synes, at muligheden for at opleve denne amerikanske singer/songwriter er uventet fredagsslik fra den bedste pose; det håber både Bo og Per - og også jeg selv, selvom jeg samtidig krydser fingre for, at den frådende horde først får færten af det, efter jeg har sikret min billet tirsdag, når butikken åbner igen efter pinse.

For der er kun 30 (!) billetter til koncerten kl. 20, og de kan udelukkende købes over disken i Record Pusher efter først-til-mølle-princippet. Men PS: Der er også gratis soundcheck og pladesignering tidligere på dagen kl. 15, hvis billetten skulle glippe. Sidst stod vi tæt og åndede hinanden i nakken i det lille lokale.

Link til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense