En kærlighedsparade! Tid til at gå larmende gennem gaderne


En kærlighedsparade!
Andet | Fredag d. 10. maj. - Lørdag d. 11. maj. 2019 | Munke Mose, Odense C | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Pil Lindgreen

Sted: Munke Mose & Stryget
Arrangør: Mangfoldighedsfest

Lillebyen er at være på fornavn med sin bager og sin nabo, men også at nogen altid holder øje med, om du passer ind. Storbyen er forsvinding på godt og ondt: menneskemængden kan rumme alle afvigelser fra normen - og skjule dem.

Mangfoldighedsfesten gennem vores mellemstore by er en parade, der råber forskelligheden så højt og med så meget sol i stemmen, at den måske kan udvide det almindeliges begreb. Det er ikke en demonstration mod nogen eller noget, men en kærligheds- og åbenhedsmanifestation i familie med Pride-parader verden over. Dog er køn eller seksualitet ikke fællesnævneren; her forstås mangfoldighed i bredeste forstand med quidditchtræning, normkritiske klipninger og Ramadan-folkekøkken i samme gryde.

Lørdag er der bannere, slogans, ansigtsmaling, balloner og glitter kastet med rund hånd. En lejlighed for slipsedreng og punker til at holde i hånd, larme, kysse venner og fremmede og smile til hinanden. Nu på sit tredje år er paraden groet så stor, at der også er en række tænksomme arrangementer før og efter den fysiske manifestation i gaderne, som måske klarere end paraden selv signalerer, hvad man forstår ved mangfoldighed: Hverdagen for transkønnede børn (Lambda), Køn, sexsygdomme og aktivisme (Aidsfondet), Bowling for blinde og svagtseende (Foreningen Nedsat Syn), Mangfoldighedssauna i Havnebadet, med mere.

Optakten har også budt på interviews med en række odenseanere, der udfordrer normalen - Hvordan finder man sig til rette i at være synlig i sin tykhed? Hvordan spiller man fodbold med spastisk lammelse? Hvor i byen er det nemt at være flersproglig og multikulturel?

Program for paraden d. 11/5:
13: Pladsen ved ODEON åbner med DJ
13:30: Dans med SDU Dans
14:00: Velkomsttale og overrækkelse af årets “Mangfoldighedspris”
14:30: Paraden starter sin tur gennem Odense ned til Munke Mose
16:00-19:00: Aktiviteter i Munke Mose, bl.a. koncert med Mekdes og dragshow med Paige Noir 
19:30-23:00: O-Town Madmekka: Ramadan fælleskøkken i Ungdomshuset

Link til begivenhed

Skrevet af Pil Lindgreen

Jeg er født her, og kan ikke skille byen fra mig selv. Jeg har været igennem alle faser af had, kærlighed og ligegyldighed. Som teenager gik jeg talløse, rastløse ture, som altid syntes at ende på ...
This Is Odense