De udsattes hellesteder Tag med på byvandring i et parallelt Odense


De udsattes hellesteder
| Tirsdag d. 9. apr. 2019 | Benediktsgade 23, 5000 Odense C | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: My Rasmussen

Sted: Kirkens Korshærs Herberg
Arrangør: Odense Architecture Festival/Kirkens Korshær Odense

Jeg er kørt forbi herberget på Benediktsgade mange gange. Det lå lige om hjørnet fra mit forrige hjem. Det ligger lige overfor den Netto, jeg så tit har slæbt ugens økologiske madplan hjem fra. Det ligger lige der, og alligevel er det er helt anden verden.

Eller – og det er nok dér, det smertefulde og skræmmende kiler sig ind. Grunden til, det kan være så svært at se hinanden i øjnene: Det er jo ikke en helt anden verden. De mennesker, som færdes dér, har muligvis nogle fællestræk. Nogle har. Mange har helt givet været bagud på point fra starten. Men deres livshistorier er vidt forskellige. Flere har haft liv, der mindede om mit eget. Liv, som er gået skævt på en eller anden måde. Hvor verden er væltet så voldsomt og definitivt, at man har været nødt til at give slip på Normalen, fordi det ikke var muligt at holde fast selv med det yderste af neglene. Gys. 

Tirsdag kan du få et indblik i det parallelle Odense, som byens udsatte færdes i og hvor de går hen, når de nu ikke går hjem og ser Netflix. To erfarne socialarbejdere fortæller om livet på gaden og viser rundt i varmestuer og byrum. For hvilken plads har de udsatte egentlig – er der overhovedet plads? Eller flyttes deres tilstedeværelse til byens hengemte bagsider?

Link til begivenhed

Skrevet af My Rasmussen

Jeg pilede, så snart jeg kunne. Løb til hovedstaden efter gymnasiet. Og trak den osende Københavnerluft i 12 år, inden jeg vendte hjem. Onde boligpriser skubbede - nære relationer og en ny positiv ...
This Is Odense