Hvor farligt er det der veganer-noget? Et lille ord, der får både den ene og den anden side til med næb og kløer at forsvare deres spisevaner. Men hvor farligt er det egentlig?


Hvor farligt er det der veganer-noget?
| Tirsdag d. 28. feb. 2017 | Nedergade 12, Odense C | Pris: 0 Kr. | Skrevet af: Johanne Kohlmetz

Sted: StudieStuen
Arrangør: StudieStuen, Dyrenes Alliance Odense

Man orker næsten ikke, vel? Ak, hvor bliver man træt lige pludselig, sådan helt energiforladt og med rynkede bryn. Man orker næsten ikke engang at starte debatten, hverken på den ene eller den anden side. Hverken for eller imod. Hverken ligeglad eller oprørt. Hverken uden tanke eller med tanke. Men så er det heldigt, at nogen andre gør det.

Jeg for min del kunne sige en masse - og gør det også, når jeg synes, det giver mening. Om dette emne, denne egentlig lille ting, der er: hvad jeg putter i munden - eller hvad du putter i munden. 

Men jeg har ikke tænkt mig at sige noget. I stedet vil jeg bede dig - hvad enten du sidder med korslagte eller åbne arme, når du hører ordet "veganer" - tage et smut forbi StudieStuen i denne uge og høre om, hvad det egentlig vil sige, og hvorfor Björg Kristjánsdóttir, lokalkoordinator for Dyrenes Alliance Odense blandt andet har valgt at spise vegansk, og hvorfor flere og flere mennesker vælger at omlægge deres spisevaner i en retning uden animalske produkter. 

I en anden af denne uges anbefalinger fra min hånd har jeg skrevet om musik, ét nummer i særdeleshed, som beskæftiger sig lidt med udtrykket "komfortzone" - på en langt skønnere måde end sådan som ordet ser ud her på skrift. Det handler om, at der aldrig sker noget nyt, hvis ikke man bevæger sig ud af denne.

Jeg kan bedst lide at være i min komfortzone. Men i marts sidste år hoppede jeg ud af den i forhold til, hvad jeg stopper i ansigtet, og det er faktisk hverken så slemt eller farligt, som man tror. Det mest farlige og frygtindgydende ved denne lille forandring af min livsstil er samtalerne om, hvordan og hvorfor, men de er også det bedste og det vigtigste. Så kom ind i StudieStuen på tirsdag og snak om det, der lyder farligt, men slet ikke er det. 


Link til begivenhed

Skrevet af Johanne Kohlmetz

Odense er mit nye hjem og min gamle skolekammerat. Officielt, sådan med adresse, seng, sporadisk møblement og den slags er jeg først flyttet til Odense i Februar 2016. Men jeg har været i byen i ma...
This Is Odense