Get your Waltz on Lad den klassiske nytårskoncert komme ind under huden


Get your Waltz on
| Lørdag d. 7. jan. - Lørdag d. 14. jan. 2017 | Claus Bergs Gade 9, Odense C | Pris: 128 Kr. | Køb billet her | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Katarina Le Müller

Sted: Odense Koncerthus
Arrangør: Odense Symfoniorkester

Der er ikke noget som wienervalsi, der kan gøre mit hjerte let og mine øjne blanke. Den lette en-to-tre, en-to-tre giver mig lyst til at danse, synge og glemme alle verdens sorger. Twirl twirl twirl. Glimmer på. Harmoni og bobler. Smukke alpelandskaber for dit indre øje. Er det ikke netop det, man har brug for i den første januaruge; lette takter og højstemt musikalsk storhed til at komme sig over juletravlhed og nytårsknald, glemme et år med mange skrækkelige og tragiske islæt og i stedet se frem mod 2017 med håb og et let hjerte?

Mit forhold til wienervalsen er, som det så ofte er tilfældet, ikke kun en smagssag, men hænger tæt sammen med personlige oplevelser. Det er IKKE, fordi jeg er vokset op på bonede dansegulve eller render rundt med en drøm om at blive prinsesse. Eller er særlig betaget af det højkulturelle snobberi, der har det med at omkranse klassisk musik. Dem, der kender mig, vil vide, at det er rimelig langt fra mig. Men der ER en grund, og den handler om de kontraster, som vi mennesker heldigvis er i stand til at rumme, og hvordan især musik, traditioner og fællesskab kan gøre selv den hårdeste teenager blød: forestil dig en sekstenårig, sorthåret emohippie med perler i håret, der tager på udveksling til Østrig på en Steinerskole lige op ad ‘der schönen blauen Donau’ (der FYI er mudderbrun 99% af tiden). På trods af de forskellige og ret uenige subkulturer, som skolen rummede, så stod det klart, at hele min klasse, på tværs af goths, dreadlockflokken, hashhovederne og nynazisten, var enige om en ting: vi skulle gå til klassisk dans sammen efter skole, således at vi alle var forberedt til østrigernes traditionsrige bal. Ingen ville gå glip af det, for kunne man ikke danse, så blev man automatisk lukket ude fra et fællesskab med andre jævnaldrende. Og det var der alligevel ikke noget ved. Mit forhold til valsen, Østrig, og traditionsrige baller, og det smukke i at opretholde traditioner, stammer fra denne oplevelse. Helt banalt var det enormt sjovt at lære klassiske dansetrin og stå sammen i broget flok og bukke og neje. Men på et overordnet plan var det sgu også tankevækkende, at denne tradition var så stærk, at alle lagde deres overideologiske teenage-egoer til side for at mødes om noget så gammeldags som vals. Derfor bliver jeg lidt lykkelig hver gang, jeg hører vals, eller ser nytårskoncerten fra Wien. Derfor har jeg lyst til at slæbe mig ud i januarkulden og lade mig forføre og løfte af de glade takter. Og det er også derfor, jeg synes du skal tage afsted!

Programmet til Odense Symfoniorkesters nytårskoncert indeholder lige præcis den stemning, du har brug for, for at glemme overtrækket og juleflæsket og måske også noget af verdens elendighed; en hel masse Strauss - både Johann og Josef - og generelt melodisk og lettilgængelig musik fra valsens hjemland, Østrig. Tro mig, selv hvis du ikke er den store klassiske koncertgænger - vals og polka gør ingen fortræd, det er hurtigt, let, humoristisk og fyldt med energi. Jeg garanterer dig, at efter at have tilbragt en eftermiddag i selskab med de dygtige musikere og nytårskoncertens energi, vil du være klar til at gå året i møde på bedste vis.

Husk at billetprisen varierer alt efter plads og rabatmuligheder!

 

Link til begivenhed

Skrevet af Katarina Le Müller

Odense er byen jeg troede jeg skulle væk fra for at opleve noget, men som endte med at være grunden til at jeg fik alt det jeg ønskede mig. Jeg elsker at være ude i verden, og jeg elsker at komme h...
This Is Odense