Syng sammen! Jeg elsker at synge, selvom det lyder af helvede til. Det er underordnet. Det er glæden der tæller.


Syng sammen!
| Fredag d. 15. jul. 2016 | Nedergade 12, Odense C | Pris: 0 Kr. | Ugens gæsteanbefaling er skrevet af: Anders Skovgaard

Sted: StudieStuen
Arrangør: Studie Stuen

Jeg ved, at du gør det – synger i badet. Jeg ved ikke hvad du synger, men jeg ved, at du gør det. Alle gør det i større eller mindre grad. Jeg gør det også. Ikke bare i badet, men også, når jeg går til arbejde eller når jeg vasker op og lader tankerne flyver ud mod de indre horisonter. Så synger jeg, eller fløjter. Og det gør mig glad.

Jeg elsker at synge, selvom det lyder af helvede til. Det er underordnet. Det er glæden der tæller. Især i badet, ved opvasken eller på vej til arbejde. Lidt ligesom at falde bagover i sneen eller cykle imod en lun sommerbrise, befrier det noget i én og man letter en smule. Måske fra trivielle byrder eller blot som en fjeder, vippende på tæerne.

Mange gør endda mere ud af det og går til kor eller synger i band. Ofte til stor glæde for alle os andre. Desværre findes de mere ”løse” sangarrangementer ikke mere. Førhen sang man meget mere, når man mødtes offentligt. På værtshuset, i idrætsforeningen, på skolen, til familiefesten og ikke mindst i forsamlingshuset til beboermødet og borgerforsamlingen. Der var endda deciderede sangstævner, hvor man mødtes med det formål at synge sammen. Ofte fra højskolesangbogen. Tror oprigtig talt ikke, at der findes en bog, der har haft større åndelig indflydelse på mig end den.

Jeg ved ikke, om det er traume eller tradition, at jeg altid skal nævne min friskoleopvækst i mine anbefalinger, men da jeg jo netop er et friskolebarn, så var morgensang et ganske levende og brugt ritual. Hver morgen i alle ti år, skulle der synges tre sange fra højskolesangbogen. Men det var ikke en sur pligt. Det var og er en kæmpe fornøjelse at synge dagen ind på den måde.

I dag gør jeg det mest sammen med vennerne ud i de barmhjertlige timer, hvor natten og alkoholen har taget sit indtog. Bragende mellem smøger og cocktails synges ”Det lysner over agres felt”, ”Når egene knoppes” eller ”Jeg ved hvor der findes en have så skøn”.

Desværre er det ikke alt for ofte, at det sker, så brusehovedet er primært modtager af min stemmeleg. Heldigvis afholder Studie Stuen nu et sangarrangement. Det har de åbenbart gjort før, men det har jeg ikke opdaget før nu. De virker ganske åbne for forslag til sange, og hvis det er bare halvt så hyggeligt, som det plejer at være i stuen, så skal det nok blive rigtig godt! Måske kan vi sammen få vækket de legendariske sangstævner til livs igen! 

De opfordrer til at tage sangbøger med, men har også nogle, hvis man ikke lige et arsenal af højskolesangbøger, som jeg ”tilfældigt” har. En fra hver af de sidste tre årtier.

 

Link til begivenhed

Skrevet af Anders Skovgaard

For mig er Odense et forsøg. En åben by, hvor jeg kan skabe mig selv ind i. En mulighed for at gøre noget tingene på en anden måde. Eller det er det hvert fald blevet. Personlig tiltrækkes jeg af f...
This Is Odense